27 oct. 2017 | 18:51

Cum partajezi locația în timp real pe WhatsApp și la ce ajută

ACTUALITATE
Cum partajezi locația în timp real pe WhatsApp și la ce ajută

Dacă vrei să știe prietenii unde te afli timp de câteva ore, ar fi bine să ai în vedere cum îți partajezi locația în timp real pe WhatsApp.

WhatsApp este cea mai populară aplicație de chat cross-platform din lume. Disponibilă pe întregul mapamond, aceasta este favorita celor care vor să comunice gratuit cu prietenii sau familia în format text, audio sau video. Atât Facebook Messenger, cât și WhatsApp au depășit 1,2 miliarde de utilizatori global, dar avantajul WhatsApp este că nu îți trebuie decât un număr de telefon pentru a-l utiliza.

WhatsApp beneficiază constant de actualizări mai mult sau mai puțin utile. În acest fel, echipa de dezvoltatori din spate se asigură că întodeauna vei găsi ceva nou in-app, chiar dacă interfața rămâne în mare parte neschimbată. Dacă îți dorești, prin intermediul celei mai recente actualizări aduse îndrăgitei aplicații de chat, poți învăța cum îți partajezi locația în timp real pe WhatsApp.

WhatsApp te lasă de mult să-ți partajezi locația cu unul sau mai multe contacte. În acel caz însă, este vorba de un punct fix pe o hartă. Practic, cineva te poate găsi imediat, cu condiția să nu te deplasezi. Ca diferență, dacă îți partajezi locația în timp real pe WhatsApp, persoana de la capătul conversației poate vedea timp de câteva minute sau câteva ore exact unde ești, cu precizie GPS. Acest mecanism îți este util mai ales într-un parc de distracții când nu vrei să vorbești la telefon, dar vrei să te asiguri că nu te rătăcești de grup. În plus, te ajută să vezi dacă prietena sau soția a ajuns seara acasă în siguranță. Eventual, te ajută să știi dacă fiul sau fiica a plecat de la școală direct spre casă.

Cum partajezi locația în timp real prin WhatsApp și la ce ajută

Pentru a-ți partaja locația în timp real pe WhatsApp, intră în program și fă un tap pe o conversație cu o persoană din lista de contacte. În același timp, poți iniția o conversație nouă sa poți face tap pe un grup. În fereastra de dialog, apasă pe plus în stânga jos pe iPhone sau pe agrafă în dreapta jos pe Android. Dintre opțiunile disponibile alege locație. Din noua fereastră, apasă pe Distribuiți locația în timp real. Aleg dacă vrei ca partajarea să dureze 15 minute, o oră sau 8 ore și apasă pe expediere. Din acel mesaj, persoana sau persoanele de la capătul firului vor putea vedea locația exactă în care te afli pe perioada partajări. Printr-un tap pe același mesaj poți întrerupe mai devreme partajarea locației în timp real.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele