26 iul. 2017 | 17:00

Lenovo Folio este tableta flexibilă care se transformă în telefon

VIDEO ACTUALITATE

Cei de la Lenovo au dezvăluit zilele trecute un proiect futurist pentru o tabletă ce se poate transforma cu ușurință în telefon, iar implementarea ideii este superbă.

Cu fiecare lansare nouă de smartphone sau notebook hibrid, pentru un moment, îmbrățișezi ideea că nu se mai pot lansa foarte multe inovații surprinzătoare. Oficialii Lenovo au demonstrat în urmă cu câteva zile că nu este deloc așa. După ce anul trecut chinezii au ilustrat un telefon ce se poate plia pe încheietură ca o brățară, la Lenovo Tech World 2017 au venit la înaintare cu o tabletă pliabilă. În doar câteva secunde, Lenovo Folio se poate transforma în telefon.

Deși întregul produs a fost doar un prototip și nu va ajunge pe piață prea curând, partea bună este că era funcțional. Nu vorbim doar de o jucărie de plastic. Tehnologia din spatele proiectului există, doar că este probabil prea scumpă pentru a fi implementată la scară largă.

Lenovo Folio este un prototip desprins parcă din filmele SF. La bază, gadgetul este o tabletă cu Android cu diagonala de 7,8 inci. La mijloc, în spatele unui ecran care se vede foarte bine se ascunde o balama. Printr-un gest banal de pliere, tableta se transformă într-un smartphone cu diagonala de 5,5 inci. Partea bună este că, în urma procesului de pliere, ambele ecrane rămân funcționale.

Partea cea mai interesantă a demonstrației făcută de un angajat Lenovo în urmă cu câteva zile constă în faptul că tableta își dă seama când a fost pliată, iar interfața se adaptează în timp real noii dimensiuni. Icoanele se restrâng pentru a fi toate prezente pe ecranul principal al telefonului. Kim Poh Liaw, indidividul responsabil de clipul de mai sus este foarte încântat de demonstrația cu Lenofo Folio, deși gadgetul este doar un vis la ora actuală.

Nu sunt foarte clare multe scenarii de utilizare în care un telefon cu două ecrane să-ți fie cu adevărat util, dar creatorii YotaPhone lucrează deja la a treia generație a unui astfel de aparat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele