Lenovo a lansat cel mai mic PC cu performanțe de invidiat

Lenovo a lansat cel mai mic PC cu performanțe de invidiat

Stațiile de lucru au fost asociate din totdeauna cu dimensiuni generoase pe biroul creatorilor de conținut, dar noul Lenovo P320 Tiny desființează acest mit.

Majoritatea producătorilor importanți din tech au lansat în ultima perioadă câteva procesoare și chipseturi grafice ce nu necesită spațiu foarte mare de răcire, fără compromisuri de performanță. Acesta este motivul pentru care a fost posibilă realizarea unui workstation precum noul Lenovo P320 Tiny.

Ilustrat în imaginea de mai sus, micuțul de doar 1,3 kilograme are cât un MacBook Air, dar este de multe ori mai performant decât sistemul Apple. În funcție de buget, în carcasa de doar 3.55 x 18 x 18 centimetri se pot strecura un Intel Core i7-7700T de ultimă generație, o placă video NVIDIA Quadro P600, până la 32GB DDR4-2400 RAM și 2TB de spațiu de stocare format din două SSD-uri în format M.2.

În altă ordine de idei, acesta nu este un sistem de gaming identic din punctul de vedere al performanței cu un PC construit în jurul unui NVIDIA GTX 1080, dar se va descurca de minune în programe de proiectare CAD, animații 3D și editare video. În plus, SSD-urile de mare viteză vor avea un impact surprinzător asupra performanței.

Lenovo P320 Tiny include la capitolul conectică șase porturi USB 3.0, porturi audio frontale, un conector gigabit Ethernet și șase ieșiri audio de tip DisplayPort, dintre care patru sunt mini DisplayPort. Singurul handicap al micuțului sistem, deși nu este neapărat unul semnificativ, constă în prezența transformatorului pe cablul de alimentare. Acesta nu a mai avut loc în carcasă. Dintr-un punct de vedere însă, este mai important să ai un gadget micuț pe birou, decât o cărămidă cu rol de transformator undeva lângă priză.

Prețul de start pentru noul Lenovo P320 Tiny este de 750 de euro dar valoarea de achiziție crește exponențial în funcție de configurația pentru care optați la interior. Momentan, nu se știe cât va costa versiunea cu i7-7700T și 32GB RAM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: