10 iun. 2017 | 08:00

La cât a ajuns să coste Solitaire, Microsoft a decis să-i facă reclamă

VIDEO
La cât a ajuns să coste Solitaire, Microsoft a decis să-i facă reclamă

Nimic nu este mai ciudat decât faptul că Microsoft s-ar putea îmbogăți din Solitaire, dar cea mai nouă reclamă ne atrage atenția asupra popularului joc.

A fost gratuit până la Windows 7. Unul dintre cele mai populare jocuri create vreodată de Microsoft a reprezentat din totdeauna refugiul celor care se plictiseaua la muncă sau la școală. Din păcate, odată cu lansarea Windows 8, când titlul a beneficiat de un redesign masiv, a ajuns să includă reclame. Alternativa era să plătești un abonament de 15 dolari pe an, mai mult cu 5 dolari decât Microsoft Minesweeper sau Mahjong. Trecând peste faptul că mi se pare incredibil să plătești 35 de dolari anual pentru privilegiul de a te juca Solitaire, Minesweeper sau Mahjong, cei de la Microsoft au lansat, pentru prima oară o reclamă pentru Solitaire.

În 1990, odată cu Windows 3.0, Microsoft a lansat Solitaire. În momentul în care a ajuns în Windows Store pentru a fi descărcat de utilizatorii, populara aplicația a fost ancorată și în Xbox Live. Astfel, realizările și performanțele tale speciale puteau fi sincronizate între toate dispozitivele tale, cu condiția să folosești același ID Microsoft. Nu conta că te joci Microsoft Solitaire pe Android, iOS sau Windows 10, atât timp cât erai autentificat, abilitățile tale erau trecute în analele istoriei.

Noua reclamă pe care o puteți vedea mai sus este intitulată The Collector și, deși gravitează în jurul performanței din Solitaire a caracterului principal,  este evident că accentul se pune pe Xbox Live. Practic, întregul clip de aproximativ un minut este o invitație la a te abona la serviciul celor de la Microsoft pentru a te bucura de înregistrarea realizărilor tale.

În altă ordine de idei, reclama este destul de bizară și ridică numeroase întrebări. Nu este foarte clar de ce au decis oficialii gigantului din Redmond să promoveze Solitaire cu câteva zile înainte de dezvăluirea consolei Xbox Project Scorpio la E3. Nici prezența ursului în clip nu pare să aibă vreo logică.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele