Kodak Pixpro ORBIT360 creează conținut 4K la 360 de grade pentru VR

Kodak Pixpro ORBIT360 creează conținut 4K la 360 de grade pentru VR

Fanii conținutului VR care vor să-și creeze propriile filme în 4K vor putea apela în viitorul apropiat la Kodak Pixpro ORBIT360.

Cea mai mare problemă a adopției sistemelor de realitate virtuală are legătură cu conținutul video compatibil limitat. Dintr-un punct de vedere, se întâmplă același lucru care a avut loc în urmă cu câțiva ani când adopția tehnologiei 3D a fost încetinită din lipsă de conținut. În schimb, cu camere precum recent anunțata Kodak Pixpro ORBIT360, destinul VR-ului s-ar putea să fie mult mai optimist.

Având în vedere că piața de camere de acțiune este condusă detașat de GoPro, iar restul producătorilor care activează în acest domeniu întâmpină dificultăți majore în a face valuri, Kodak a decis să se adreseze mai multor tipuri de utilizatori cu un singur echipament. Astfel, Kodak Pixpro ORBIT360 se adresează în egală măsură teribiliștilor și celor pasionați de tehnologie care vor să urce pe YouTube clipuri VR imortalizate la 360 de grade.

Simplă și atrăgătoare, noua cameră 4K Ultra HD a celor de la Kodak reușește să fie destul de compactă, chiar dacă este dotată cu un amalgam de tehnologii moderne. Aceasta este complet diferită față de modele anterioare ale producătorului. Ca principiu de funcționare, folosește două lentile fixe 4K pe ambele părți ale camerei acoperite cu lentile ce acoperă un câmp vizual foarte mare. Împreună, cele două asistate de un procesor puternic vor genera clipuri video 4K la 360 de grade direct în aparat.

Nici măcar nu aveți nevoie de vreun PC prin preajmă pentru a le descărca. Atâta timp cât aveți o conexiune Wi-Fi prin preajmă, clipurile și fotografiile pot ajunge pe Facebook în același format interactiv la 360 de grade direct din cameră. Prin aplicația de smartphone, le puteți posta și pe YouTube, fără a face vreun compromis de rezoluție sau calitate.

Specificațiile includ doi senzori CMOS de 20 de megapixeli cu abilitatea de a filma fiecare în 4K. Un slot MicroSD suportă carduri de până la 128GB pentru filmări, iar conectivitatea include Wi-Fi, Bluetooth și NFC. Camera va costa 500 de dolari în primul trimestru al acestui an, iar opțional, puteți investi într-o telecomandă pentru a o controla de la distanță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: