Kodak PixPro SP360-4K filmează la 360 de grade

Kodak PixPro SP360-4K filmează la 360 de grade

Dacă aveţi o fascinaţie pentru conţinut video la 360 de grade, cei de la Kodak vă ajută să-l înregistraţi prin intermediul Kodak PixPro SP360-4K.

Majoritatea celor care vor să imortalizeze secvenţe video de acţiune şi nu vor să-şi facă griji în legătură cu sănătatea camerei folosite, în 99% din cazuri se orientează către achiziţia unei camere GoPro. Nu de alta, dar respectivele dispozitive de captură sunt compacte, rezistente la intemperii şi vin cu un amalgam de accesorii menite să faciliteze fixare lor pe aproape orice mijloc de transport. Cel puţin momentan însă, nu există o cameră GoPro care să filmeze conţinut video la 360 de grade.

Încercând să se adreseze acestei nişe, cei de la Kodak, mai precis JK Imaging, deţinătorii licenţei numelui Kodak, au anunţat zilele trecute modelul Kodak PixPro SP360-4K. Dacă nu cumva ţineţi o evidenţă atentă lansărilor companiei asiatice, merită să aveţi în vedere că de fapt acest model este un update incremental pentru o cameră lansată anul trecut intitulată Kodak PixPro SP360. În cazul în care nu era evident din titlu, diferenţa majoră între cele două modele constă în abilitatea de a filma la rezoluţie 4K Ultra HD. Ca urmare, dacă vreţi să vă generaţi propriul conţinut video pentru noul vostru TV 4K, acest mic gadget s-ar putea să întruchipeze soluţia perfectă.

Printre alte dotări, Kodak PixPro SP360-4K foloseşte un senzor BSI CMOS de 12 megapixeli, iar lentilă sub formă de dom are f/2.8. Nu lipsesc din ecuaţie elemente de conectivitate precum WiFi sau NFC, iar pentru a facilita interacţiunea cu smartphone-ul vostru din buzunar, există şi câteva aplicaţii de iOS şi Android pe care le puteţi folosi pentru preview şi ajustat parametri de filmare. Pentru că nu putea fi un concurent serios pentru GoPro fără câteva accesorii, aceeaşi companie a anunţat un amalgam de carcase, monturi şi o telecomandaă pentru Kodak PixPro SP360-4K. Nu avem încă un preţ oficial, dar având în vedere că modelul de anul trecut avea un preţ de 350 de dolari, nu ne aşteptăm ca acesta să fie mult mai scump.

Kodak PixPro SP360-4K

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: