Jocurile copilărilei de pe Sega Genesis vor fi gratuite pe iOS și Android

Prin intermediul unui program intitulat Sega Forever, în următoare perioadă vor fi lansate gratuit pe iOS și Android mai multe jocuri de Sega Genesis.

Tot mai multe jocuri clasice din urmă cu câteva decenii au ajuns să fie reinventate pentru platforme moderne. Din acest motiv, ajungi să vezi pe smartphone jocurile copilăriei pe care le experimentai atunci pe un mastodont de calculator. Încercând să exploateze o doză semnificativă de melancolie, Sega tocmai a anunțat primul val de titluri din colecția Sega Forever.  Anunțul inițial a fost făcut pe Facebook și, din primul set de lansări, fac parte cinci jocuri care s-ar putea să atingă coarda sensibilă a celor trecuți de 30 de ani.

,,O revoluție retro va transporta jucătorii înapoi prin două decenii de gaming pe console.” Aceasta este descrierea oficială a efortului din spatele proiectului Sega Forever. Cel mai important joc de pe listă este Sonic the Hedgehog lansat în 1991. Tot începând de acum, îți poți instala pe iPhone sau Android bătrânul RPG Phantasy Star 2, un clasic beat`em up din epoca arcade intitulat Comix Zone, pltformerul Kid Chameleon și beat`em up-ul de inspirație mitologică Altered Beast.

Toate jocurile menționate mai sus sunt acum disponibile în Google Play și iTunes și pot fi descărcate gratuit. Singura problemă este că versiunea gratuită a titlurilor vine la pachet cu câteva reclame, dar dacă te deranjează le poți elimina printr-o achiziție in-app de doi dolari. Posesorii de iPhone și iPad care își vor instala creațiile lansate inițial pe Sega Genesis vor avea acces în plus la o colecție stufoasă de stickere utilizabile în iMessage.

Toate jocurile anunțate astăzi pot fi jucate fără internet. Îți poți salva progresul cu ușurință în ele și, opțional, îți poți trece numele într-un clasament global pentru a-ți compara performanța cu alte persoane. Ca idee, cei de la Sega au promis că vor adăuga noi jocuri listei de lansări pentru iOS și Android la fiecare două săptămâni.

Alexandru Puiu
13:17 22.06.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video