29 mai 2017 | 14:00

Crazy Taxi e gratuit pe iPhone și Android: experimentați acum jocul copilăriei

Gaming
Crazy Taxi e gratuit pe iPhone și Android: experimentați acum jocul copilăriei

În funcție de vârsta pe care o aveți, este posibil ca Crazy Taxi să vă fi marcat copilăria, iar acum îl puteți experimenta gratuit pe iPhone și Android.

Foarte mulți dezvoltatori importanți de jocuri și-au portat titluri clasice pe mobile, într-o formă sau alta. Seria GTA este cel mai bun exemplu surprinzător de profitabil pe iOS și Android. Unii au creat jocuri inspirate din titluri clasice pentru ecranele micuțe ale smartphone-urilor. Din această categorie face parte Age of Empires: Castle Siege.

Pornind de la o rețetă consacrată, cei de la Sega au decis să-și porteze bătrânul Crazy Taxi pe iOS și Android într-o formă gratuită. Dacă este să fim sinceri, titlul exista deja pe cele mai populare platforme, dar implica o investiție de aproximativ 2 euro. Versiunea actuală este identică în privința conținutului disponibil, cu excepția faptului că include reclame. Dacă vreți să scăpați de reclame, puteți plăti respectiva taxă sau puteți apăsa pe Restaurează achizițiile (Restore in-app purchases) în cazul în care ați avut în trecut versiunea contra cost.

Ca referință, Crazy Taxi este un joc de curse original ce implică transportul cât mai puțin haotic al unor persoane la detinație. Grafica nu este spectaculoasă, dar având în vedere că versiunea inițială s-a lansat în 1999, ar fi bine să fiți rezonabili în privința pretențiilor. Impresia de viteză este reprodusă surprinzător de bine, iar tonul general de agresivitate al jocului pare să aducă aminte de GTA.

Apropo de agresivitate, Crazy Taxi pentru iOS și Android are aceeași coloană sonoră originală pe care am ascultat-o acum 18 ani. Este vorba de melodii punk rock menite să-ți crească adrenalina și să te ajute să intri în spiritul curselor de altă dată.

În altă ordine de idei, dacă nu știți despre ce este vorba în Crazy Taxi sau nu l-ați experimentat niciodată, ar fi păcat să nu aruncați o privire peste el. Pentru a-l descărca, folosiți aceste linkuri de App Store și Google Play.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele