iPhone X cu 256GB spațiu de stocare este în topul preferințelor

iPhone X cu 256GB spațiu de stocare este în topul preferințelor

iPhone X este cel mai scump smartphone Apple lansat vreodată, iar amatorii de smartphone-uri abia așteaptă să pună mâna pe el.

iPhone X nu există momentan pe piață. Precomenzile pentru el vor începe pe 25 octombrie, iar primele unități vor fi livrate pe 3 noiembrie. Datorită procesului complex de fabricație, stocurile vor fi infime la momentul lansării și este foarte puțin probabil ca oferta să facă față cererii.

În același timp, iPhone X costă o avere, prețul de start în SUA este de 1.000 de dolari pentru versiunea de 64GB și 1.150 de dolari pentru modelul de 256GB. În România, aceste valori vor fi și mai absurde. Pe Quickmobile, prețul de start pentru varianta de 64 de GB este de 5.300 lei la precomandă.

Având în vedere toate aceste informații, ai fi tentat să crezi că amatorii de iPhone X vor opta pentru modelul mai ieftin. În definitiv, 64GB de spațiu s-ar putea să fie suficienți pentru majoritatea scenariilor. Se pare însă că nu este deloc așa, conform unui studiu publicat de TheStreet.

Analiza a fost realizată de RBC Capital Markets pe un eșantion reprezentativ de 4.000 de persoane. Majoritatea celor chestionați au afirmat cu încredere că vor opta pentru achiziția unui iPhone X cu o capacitate de 256GB. Varianta de 64GB este departe de a fi în topul preferințelor. Având în vedere că iPhone X este perceput în piață ca fiind cel mai bun iPhone, realizatorii studiului au tras concluzia că afinitatea cumpărătorilor pentru capacitatea mai mare nu are nici o legătură cu prețul. Pur și simplu, mulți își doresc cel mai atrăgător telefon Apple cu cea mai mare capacitate ca un principiu de mândrie.

Aceleași studiu vine totuși și cu o veste mai puțin bună pentru gigantul din Cupertino. Din câte se pare, 64% din cei chestionați se gândesc să facă în 2017 o investiție într-un nou iPhone, pe când același studiu realizat acum un an se reflectase într-o valoare de 71% ca voință de upgrade.

Citește și: