iPhone 8 este pregătit să bată recorduri de vânzări

iPhone 8 este pregătit să bată recorduri de vânzări

iPhone 8 ar putea bate recordurile de vânzări înregistrate până acum de Apple, având în vedere comenzile de componente făcute.

Se discută deja din ce în ce mai intens despre funcțiile de care va beneficia noul iPhone 8, iar unele dintre aceste specificații ar putea fi create special pentru modelul high-end, care să marcheze aniversarea de 10 ani a seriei de telefoane. Între aceste specificații regăsim ideea unui ecran de 5,8 inci fără margini, un senzor de amprentă integrat în ecran, dar și un ecran de tip OLED, radical diferit față de panourile LCD, folosite până acum.

Samsung și Apple au semnat un acord prin care compania sud-coreeană le va oferi americanilor 160 de milioane de ecrane pentru viitoarele telefoane. Acest număr este destul de surprinzător, din mai multe motive. În primul rând, Apple a reușit să livreze un total de 211 milioane de dispozitive în ultimul an și 231 de milioane de telefoane în 2015. Dacă aceștia cumpără ecrane OLED pentru 76% din cifra de vânzări din 2016, atunci compania se așteaptă la vânzări masive.

Asta este într-o oarecare contradicție cu presupusul preț pentru iPhone 8, ce ar trece de bariera de 1000 de dolari.  Chiar dacă telefonul vine cu o mulțime de funcții noi, e greu de zis câți oameni vor fi dispuși să plătească un asemenea preț.

Asta ne duce către alte teorii cu privire la viitoarele telefoane. Una dintre acestea ar infirma zvonul conform căruia doar versiunea premium din următoarea serie de iPhone-uri va avea ecran OLED. Pe de altă parte, poate Apple are încredere că va vinde un număr record de telefoane, indiferent de prețul pe care îl afișează, relatează extremetech.com.

A treia teorie este că Apple nu a decis să cumpere toate aceste ecrane pentru o singură generație de smartphone-uri. Astfel, iPhone 8 ar fi doar primul dintr-o serie de dispozitive livrate eu ecran OLED, urmând ca un viitor iPhone 9, în variantă high-end, să folosească aceleași ecrane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: