Apple pregătește un senzor de amprentă integrat în ecran

Apple pregătește un senzor de amprentă integrat în ecran

Butonul clasic de home al iPhone-urilor ar putea deveni istorie, mulțumită noului senzor de amprentă licențiat de companie.

Apple a primit brevetul pentru un ”display interactiv cu dioide infraroșii”, prin intermediul căruia utilizatorii ar putea activa un device prin intermediul unui buton home virtual, ce este amplasat chiar în ecranul cu touchscreen.

Tehnologia este descrisă de brevetul înregistrat la US Patent and Trade Office ar putea înlocui butonul clasic de home, amplasat în partea de jos a telefoanelor, sub ecran.

Încă de când co-fondatorul Apple, Steve Jobs, a lansat primul iPhone, în 2007, butonul rotund de home a fost un punct central în cadrul navigării pe dispozitiv. Zvonurile cu privire la dispariția acestui buton au început să apară începând cu anul 2013, Atunci, Apple a introdus Touch ID, un senzor de amprentă ce le permitea utilizatorilor de iPhone 5S să deblocheze telefonul fără să introducă o parolă. Senzorul Touch ID este, în prezent, integrat în butonul home.

Speculațiile au continuat în 2015, atunci când Apple a aplicat pentru un brevet prin care dorea să mute clasicul senzor de amprentă sub sticla ecranului, eliminând nevoia unui buton home clasic, arată cnet.com.

Apple marchează anul acesta a 10-a aniversare a iPhone-ului, astfel că zvonurile sunt din ce în ce mai frecvente, majoritatea vorbind despre schimbările de hardware de care noul telefon, pe care mulți îl numesc iPhone 8, ar putea beneficia. Renunțarea la butonul home fizic este una din schimbările despre care se vorbește. De asemenea, mai există zvonuri și cu privire la crearea unui telefon cu cadru din oțel și spate de sticlă. Se vorbește despre un display cu margini curbate, încărcare wireless, dar și despre folosirea unui scanner de iris pentru a debloca telefonul. Rămâne de văzut, însă, câte dintre aceste zvonuri se vor materializa odată cu lansarea noului smartphone.

Citește și: