20 iul. 2017 | 07:43

A devenit incredibil de greu să intri în SUA, indiferent de unde vii

ACTUALITATE
A devenit incredibil de greu să intri în SUA, indiferent de unde vii

Autoritatea națională responsabilă de verificările de la aerporturile din SUA a implementat ieri un nou set de reguli pentru intrarea în Statele Unite.

Președinția lui Donald Trump continuă să fie una din ce în ce mai agresivă cu turiștii. Inițial, a fost vorba de blocarea aproape în totalitate a persoanelor care încercau să intre în SUA din șapte țări din Orientul Mijlociu. După aceea a urmat interzicerea tuturor electronicelor la bordul aeronavelor cu excepția telefoanelor. Respectivul proces a fost intitulat „laptop ban”. Din fericire, situația laptopurilor și tabletelor în avioanele care zboară spre SUA s-a mai relaxat, dar acea restricție a fost înlocuită cu una mult mai frustrantă.

Department of Homeland Security sau DHS a anunțat zilele trecute că nu va extinde interzicerea transportului de laptopuri în bagajul de mână în zborurile care provin din Europa. Din păcate, acea limitare a fost înlocuită cu un set mult mai riguros de verificări la intrarea în țară. La bază, dacă nu era evident, interzicerea tuturor electronicelor mai mari decât un laptop în avion avea legătură cu frica de bombe. Aparent, tot mai multe agenții de spionaj au confirmat din mai multe surse în ultimul an că teroriștii au un interes sporit în liniile aeriene și în zborurile orientate către Statele Unite.

În încercarea de face viața foarte grea sau imposibilă celor care vor să intre în SUA, DHS a detaliat noul set de verificări ale pasagerilor. Acestea se aplică tuturor celor care coboară dintr-un avion ce provine din afara Statelor Unite. Cu alte cuvinte, așteaptă-te să-ți fie desfăcute toate bagajele, să te uiți la inspectorii DHS cum îți scotocesc prin toate hainele și cum apelează la câini pentru a se asigura că nu transporți bombe. Procesul de verificare este atât de elaborat, încât unele aeoroporturi au anunțat că ar fi bine să ajungi cu minimum trei ore înaintea decolării pentru a fi sigur că ai timp să le parcurgi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele