Trump nu va interzice laptopurile la bordul avioanelor care vin din Europa

Trump nu va interzice laptopurile la bordul avioanelor care vin din Europa

Deși multă vreme s-a vehiculat faptul că Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, va interzice laptopurile la bordul aeronavelor care efectuează curse dinspre Europa, se pare că nu mai e cazul de așa ceva. Mai mulți reprezentanți ai Administrației Prezidențiale Americane s-au întâlnit cu oficiali europeni de rang înalt, la Bruxelles, pentru a discuta despre acest lucru, iar zvonurile indică apariția unei eventuale legi în acest sens foarte improbabilă.

Deși legea nu mai este ”pe masă”, se vor lua totuși în cosniderare alte măsuri de prevenție a terorismului. O nouă întâlnire la nivel înalt este anunțată în curând. Statele Unite ale Americii au în acest moment restricții de zbor impuse pentru curse dinspre opt țări cu populație majoritar musulmană. Acestea nu le permit pasagerilor care zboară din statele respective să ia cu ei la bord niciun dispozitiv electronic care e mai mare decât un smartphone. O lege asemănătoare este în vigoare și în Marea Britanie, numărul țărilor afectate fiind însă doar de șase.

Statele Unite susțin că o astfel de lege este necesară, deoarece serviciile sale de inteligență dețin informații cum că ISIS ar pregăti niște bombe de dimensiuni foarte mici și care pot fi ascunse foarte ușor în dispozitivele electronice. Asociația Internațioanlă de Transport Aerian (IATA) nu este un mare fan al actualelor legiferări. Cei de acolo spun că pasagerii din înreaga lume vor trebui să scoată din buzunar sume mai mari cu aproape 1 miliard de euro pentru a se asigura că își pot lua cu ei cele de trebuință pentru lucrul de zi cu zi, notează The Verge.

De asmenea, IATA a mai spus că această măsură ar putea avea un impact uriaș, mult mai mare decât ce vedem în acest moment. Acum sunt afectate 350 de curse pe sptămână însă, în viitor, dacă restricțiile sunt puse în vigoare, putem avea 390 de zboruri pe zi care să sufere de pe urma acestei decizii.

Citește și: