Acestă artistă dă naștere unor iluzii optice care sfidează realitatea [GALERIE FOTO]

Artiștii care creează iluzii optice menite să te răstălmăcească nu sunt o noutate, iar Dain Yoon este un makeup artist care, spre deosebire de cei din aceeași breaslă, nu caută să evidențieze trăsăturile ei cele mai de seamă, ci creează iluzii menite să sfideze realitatea.

Dain Yoon se definește ca artist vizual iluzionist. Deși ne-am obișnuit ca atunci când auzim de artiști makeup să ne gândim instantaneu la trucurile care transformă înfățișarea unei persoane, cu ajutorul unor gene mai lungi, unor buze mai pline sau ochi mai mari, Yoon se folosește de acuarele pentru a da naștere unor iluzii optice fascinante, care te vor face să te uiți de două ori pentru a înțelege dacă ai de a face cu o editare în Photoshop sau cu o abilitate surprinzătoare de a crea o operă de artă cu ajutorul machiajului.

Aceasta poate crea detalii și iluzii de buze, ochi și fețe, câteodată chiar contopindu-se cu fundalul, Yoon devenind un adevărat iluzionist care se poate juca cu mintea ta prin operele de artă cărora le dă naștere cu atâta pricepere. Toate creațiile ei depășesc abilitățile unui simplu makeup artist, aceasta jucându-se cu nuanțele și cadrul în moduri felurite, pentru a denatura imaginea reală.

Dacă arunci o privire asupra creațiilor realizate de Dain Yoon te vei întreba la fiecare pas dacă artista dispune de abilități de Photoshop, dar ea se folosește doar de acuarele și de un spirit impresionant de observație.

În galeria foto atașată la acest articol puteți viziona unele dintre cele mai recunoscute și reușite opere ale artistei. Toate fotografiile sunt preluate de pe Bored Panda.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: