HP a prezentat la Cannes noile sale laptopuri și alternative la Surface

HP a prezentat la Cannes noile sale laptopuri și alternative la Surface

Anul acesta, HP a ales Cannes pentru a-și detalia cele mai noi sisteme portabile, cu un accent pe design atrăgător și specificații de top.

Cum se întâmplă la orice producător important de sisteme, HP încearcă să se adreseze unui public cât mai larg. Din acest motiv, când vine vorba de noile laptopuri și hibride, la un pol avem noile sisteme Envy de 13 și 17 inci, în timp ce pretențioșii se vor putea orienta către impecabilul Spectre X2.

Inspirat parcă din conceptul promovat de Surface Pro, noul Spectre X2 joacă într-o ligă proprie. Cu un design definit de o combinație între negru și auriu, gadgetul reușește să-ți fure privirea, fără a fi ostentativ. Are un stand din oțel inoxidabil ce se află la baza scenariilor variate în care îl poți folosi. Fără tastatura detașabilă, reușește să se încadreze în 1,13 kilograme, deși este construit în jurul unui touchscreen de 12,3 inci cu o rezoluție de 3000 x 2000 pixeli.

La interior, micuțul ascunde o combinație dintre un Intel Core i7 de generația a șaptea, un SSD M.2 de 360GB și o placă video Intel Iris Plus 650 cu suport pentru două monitoare 4K. Autonomia specificată de 8 ore este mai mult decât decentă. Se încarcă repede prin intermediul HP Fast Charge, sistemul de sonorizare este asigurat de Bang & Olufsen, iar conectica include Bluetooth 4.2 și Wi-FI 802.11ac. HP Spectre X2 va ajunge în magazine în iunie la prețul de 1600 de euro.

hp-envy-x360Alternativa la acest sistem de top este un HP Envy 13 ce pare a fi o alternativă mai mult decât decentă pentru MacBook Air. Are un panou Full HD, un SSD de 128GB și un procesor Intel Core i5 cu Intel Iris Graphics. Cu o greutate totală de 1,22 Kg, nu ar trebui să vă fie foarte greu să-l luați cu voi în deplasare. Prețul este de 899 euro.

HP Envy 17 este dedicat celor care erau de mult timp în căutarea unui desktop replacement. Are 16GB RAM, un procesor Intel Core i7 – Kaby Lake 7500U și o placă video NVIDIA 940MX. Panoul folosit este unul de 17 inci cu o rezoluție nativă Full HD. Hard disk-ul, din păcate, este unul obișnuit de 1TB cu 7200RPM. Ar fi fost ideal un SSD în această combinație, dar poate va putea fi achiziționat la un preț suplimentar. La un preț de start de 1100 euro, micuțul are 3 kilograme.

Citește și: