Atrăgătorul HP Spectre X360 este disponibil și cu diagonală de 15 inci

Atrăgătorul HP Spectre X360 este disponibil și cu diagonală de 15 inci

La mijlocul lui 2016, HP Spectre X360 a rupt gura târgului prin prisma dimensiunilor ultra compacte și a greutății infime. Acum este disponibil și într-o variantă de 15 inci.

Seria HP Spectre a inclus din totdeauna sisteme premium, de top, cu specificații peste medie. În 2016 însă, a fost reinventată complet odată cu lansarea noului HP Spectre X360. Respectivul portabil de 13 inci te lăsa cu gura căscată prin intermediul unei combinații dintre un design atrăgător și o performanță fără compromis. Marea sa problemă era că, în fuga după superlative absolute, implica niște compromisuri pe partea de conectică. Practic, avea doar două porturi USB Type-C care te obligau să investești într-o serie de adaptoare.

Un pic mai mare și mai deștept, în cadrul CES 2017 s-a lansat HP Spectre X360 în varianta de 15 inci. Acesta remediază micile minusuri ale modelului de 13 inci și permite utilizarea mult mai relaxată de către persoanele care își doresc un ecran un pic mai mare în deplasare.

În centrul atenție este panoul sensibil la atingere de tip IPS cu diagonala de 15 inci și o rezoluție nativă 4K Ultra HD. Pentru ca lucrurile să meargă ca unse, în locul cipului grafic integrat de la Intel, veți avea un GeForce 940MX cu memorie dedicată. Pentru comparație, varianta de 13 inci este limitată la un panou Full HD 1080p. Conectica mult mai generoasă, pe lângă USB C și Thunderbolt 3, include un port USB 3 de dimensiuni standard, o ieșire HDMI și un cititor de carduri SD. Sistemul audio ar trebui să fie destul de impozant, datorită semnăturii celor de la Bang & Olufsen.

Configurația de bază a noului HP Spectre X360 include un procesor Ultra Low Voltage Core i7 la 2,7GHz, 16GB RAM standard și un SSD ultra rapid de 256GB. Autonomia specificată este de 12 ore și 45 de minute, în timp ce greutatea se rezumă la 2 kilograme. Începând cu 26 februarie, prețul pentru noul sistem va fi de 1280 de dolari.

Sursa: Engadget