01 aug. 2017 | 06:16

Fostul solist Black Sabbath susține un turneu mondial ca hologramă

VIDEO VIDEO

Deși nu-mi dau seama dacă aș fi încântat să văd un concert cu o hologramă în rolul principal, fostul solist Black Sabbath va face un turneu mondial.

În ultimii ani, am văzut tot mai multe concerte cu vedete în mod hologramă. În contextul în care am pierdut foarte mulți soliști importanți în ultimele decenii, este de înțeles efortul unora de ”a-i readuce viața” pentru alte câteva concerte. Astfel, bătrânii fani se vor bucura să-i revadă, în timp ce o nouă generație de pasionați de concerte vor experimenta energia lor de pe scenă pentru prima oară.

În urmă cu câțiva ani, prezența lui Tupac la Coachella a făcut valuri la nivel internațional și foarte mulți și-au ridicat întrebări despre etica unor asfel de practici. A urmat holograma lui Michael Jackson la premiile Billboard în 2014. Acele instanțe au fost însă de doar câteva minute și s-au rezumat la un singur concert.

În urmă cu aproximativ un an, au apărut primele speculații pe marginea unui turneu internațional cu o hologramă în centrul atenției. Atunci a fost vorba de Notorious B.I.G. Se pare însă că înainte să se materializeze acel proiect, vom avea parte de o serie de concerte în diferite colțuri ale lumii cu Ronnie James Dio.

Ronnie James Dio a fost pentru o lungă perioadă din viața sa solistul trupei Black Sabbath, după care și-a format propria trupă intitulată Dio împreună cu toboșarul Vinny Appice de la Black Sabbath. Holograma sa a fost văzută pentru prima oară anul trecut la popularul festival de muzică rock Wacken din Germania.

Ronnie James Dio a murit în 2010, dar văduva sa se pare că este foarte încântată de perspectiva readucerii sale pe scenă ca hologramă. ,,Ronnie a vrut întotdeauna să experimenteze cu idei noi pe scenă și a fost un mare fan Disney. Acestea fiind spuse, sunt convinsă că ne dă binecuvântarea sa pentru acest proiect cu holograma. Oferă fanilor care l-au văzut pe Ronnie cum cântă ocazia să-l vadă din nou, iar noilor fani care nu l-au văzut niciodată, le dă șansa să-l vadă pentru prima oară.” Wendy Dio a confirmat pentru Rolling Stone că este încrezătoare în efectul pozitiv al acestui proiect.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele