Omul care a „văzut” ca nimeni altul muzica

Atunci când vedem poze impresionante presupunem din start că avem de-a face cu o manevrare abilă a funcțiilor Photoshop.

Totuși, există și oameni precum Storm Thorgerson, care nu au nevoie de programe de editare sofisticate, întrucât imaginația le este mai mult decât suficientă. Thorgerson a fost coleg de liceu cu Roger Waters și Syd Barrett (Pink Floyd). Colegul său de apartament, designer la BBC, nu a putut onora o promisiune pentru o copertă de album, așa că Storm s-a oferit să îi ajute pe cei de la Pink Floyd.

L-au influențat suprarealiștii René Magritte, Salvador Dali și Man Ray. Deși, după cum spune el, “nu aveam nicio idee cu privire la ce ar trebui să fac”, el s-a descurcat foarte bine, ba chiar a devenit un renume în domeniu.

Coperta albumului “Saurceful of secrets” este un haos psihedelic de culori și reprezintă începutul colaborării lui Thorgerston cu trupa Pink Floyd, care a durat 40 de ani. Acesta a fost doar startul unei serii de creații impresionante, care l-au transformat pe artist în cel mai remarcabil grafician englez, printre colaborările sale numărându-se nume precum Led Zeppelin, Black Sabbath, Scorpions, Peter Gabriel, Genesis, Al Stewart, Europe, Catherine Wheel, Bruce Dickinson, Dream Theater, Anthrax, The Cranberries, The Mars Volta, Muse, The Alan Parsons Project, Biffy Clyro și Rival Sons.

Citește și: