07 sept. 2015 | 10:24

Hisense Magic Mirror este prima tabletă cu margini aproape inexistente

ACTUALITATE
Hisense Magic Mirror este prima tabletă cu margini aproape inexistente

Deşi nu ne dorim cu toţi gadgeturi cu rame inexistente, se pare că acesta este trendul actual la smartphone-uri, iar Hisense îl aduce şi la tablete.

Este puţin probabil să nu fi fost fascinaţi de primele smartphone-uri ale căror displayuri par să nu fie înconjurate de nici un fel de ramă. Foarte mulţi producător de terminale au adoptat această metodă prin care pot crea telefoane cu ecrane mai mari, fără a mări dimensiunile fizice ale produsului finit. Încercând să aplice acelaşi principiu de design în cazul tabletelor, cei de la Hisense au anunţat la IFA 2015 tableta Magic Mirror.

Ilustrată în imaginile alăturate, creaţia reuşeşte să fie una surprinzător de originală când vine vorba de design. Rama foarte subţire tinde să ofere utilizatorului o experienţă unică de utilizare, deşi rămâne să vedem cu ochii noştri cât de sensibil este ecranul la atingerile inadvertente pe margini. Ca scenarii de utilizare, aceasta pare să pună accentul pe folosirea în mod portret, pentru citit şi poze, deşi este la fel de capabilă şi la a reda filme sau a fi folosită ca instrument de gaming.

În ceea ce priveşte specificaţiile tehnice. deşi nu este foarte evident, Hisense Magic Mirror se mândreşte cu un ecran de 8,4 inci. La interior ascunde un SoC Rockchip RK3288, 2GB de memorie RAM şi un spaţiu de stocare de 32GB. Din câte se pare, ar trebui să se audă surprinzător de bine datorită sistemului de difuzoare certificat Dolby Audio.

Noua tabletă este preinstalată cu Android 5.0 Lollipop şi se pare că este deja disponibilă pentru vânzare. Deşi sunt şanse infime să o puteţi achiziţiona pe meleaguri mioritice de la comercianţii obişnuiţi, aceasta a apărut deja pe JingDong Mall la 280 de dolari. Sunt şanse foarte mari ca respectivul magazin online să livreze şi în România.

Hisense Magic Mirror detaliu

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele