Inteligența Artificială ne spune cine va muri în acest sezon de Game of Thrones

Inteligența Artificială ne spune cine va muri în acest sezon de Game of Thrones

Odată cu lansarea celui de-al șaptelea sezon al serialului produs de HBO, Game of Thrones, fanii acestuia se întreabă ce personaje importante vor muri în acest an. Atât regizorii David Benioff și D.B Weiss cât și scriitorul George RR Martin, cel care a redactat cărțile din care s-a inspirat serialul, sunt recunoscuți pentru ușurința cu care își omoară chiar și cele mai importante personaje.

Dacă până acum toată lumea specula cu privire la întâmplările din sezonul șapte, acestora li s-a alăturat de curând și Inteligența Artificială. Un student doctorand la Universitatea Europei Centrale, Milan Janosov, a creat un ecosistem vast AI care poate prezice soarta unui personaj din Game of Thrones. Janosov este un fan avid al serialului și nu s-a putut abține să-și pună întrebarea care e pe buzele tuturor: cine moare anul acesta?

Doctorandul a luat problema în propriile mâini și a trecut la treabă. El a formulat un top al importanței personajelor folosindu-se de șabloanele de interacțiune socială a acestora. După ce a realizat acest sistem, el a alcătuit o hartă de rețea a membrilor celor mai importante Case din Westeros. În tot acest proces, Janosov a folosit peste 600 de scene din ultimele patru sezoane ale serialului, notează InterestingEngineering.com.

harta retea game of thrones

Doctorandul a spus că metoda sa, care se folosește de Inteligența Artificială, a reușit să ”digere” cantități uriașe de informație și să descopere legături ascunse între personaje. Pe baza acestor date a calculat, pentru fiecare personaj vital pentru poveste, probabilitatea ca acesta să moară. Și acum a venit vremea pentru spoilere (sau nu). Conform studiului lui Janosov, perosnajul cu cea mai mare șansă de a muri în acest sezon este Tyene Sand. Ea este urmată îndeaproape de Daenerys Targaryen. Mai jos avem o listă cu rezultatele studiului.

game of thrones lista mortii

Citește și: