GTA V a depășit toate recordurile de popularitate

GTA V a depășit toate recordurile de popularitate

Nu ar trebui să mai fie o surpriză pentru cineva că GTA V se vinde în continuare foarte bine. Nu se aștepta însă nimeni să fie cel mai popular joc din toate timpurile.

Grand Theft Auto 5 este creație celor de la Rockstar Games și reprezintă cel mai recent titlu dintr-o serie cu un număr impresionant de fani din toate colțurile mapamondului. Primul GTA a fost lansat în urmă cu două decenii, dar versiunea din 1997 nu avea nimic în comun cu ultima iterație. În timp ce GTA III, GTA IV sau GTA V oferă o perspectivă in-game din spatele personajului, în primul GTA vedeai întreaga acțiune de deasupra, ca și cum te jucai dintr-o dronă.

GTA V a fost clasificat de foarte mulți internauți ca fiind jocul perfect, cu o experiență single player impresionantă și o serie de DLC-uri care îți oferă o componentă multiplayer ce crează dependență. Grafica a fost de la început remarcabilă, dar în momentul în care a ajuns PC și pe consolele next-gen s-a bucurat de un upgrade important și din această privință. Ca referință, inițial a fost disponibil doar pe Xbox 360 și PS3.

Deși au trecut mulți ani de la lansarea primei versiuni de GTA V, la ora actuală, jocul pare să fi reușit performanța de a fi devenit cel mai popular joc video din toate timpurile. Având în vedere cât de veche este această industrie, este evident că celor de la Rockstar Games nu le-a fost foarte ușor. În orice caz, conform celor mai recente statistici publicate de GameInformer, la nivel global s-au vândut 85 de milioane de exemplare de GTA V. Cu această valoare, a reușit să depășească fostul lider, Wii Sports, care s-a vândut în 82,83 de milioane de exemplare.

Încă de la început, a fost evident că GTA V se va bucura de un succes fără precedent, având în vedere că a generat un miliard de dolari în încasări în primele trei zile de disponibilitate, intrând în Cartea Recordurilor. Momentan nu se știe nimic despre un alt Grand Theft Auto.