Google îmbunătățește sistemul AMP de încărcare rapidă a știrilor

Google îmbunătățește sistemul AMP de încărcare rapidă a știrilor

În urmă cu câteva luni, Google a introdus AMP, iar tehnologia de încărcare rapidă a știrilor este acum mult mai bine pusă la punct.

Google AMP sau Accelerated Mobile Pages propune o rețetă foarte interesantă pentru accelerarea încărcării paginilor web pe mobil. În momentul în care dați click pe o știre din rezultatele Google cu un trăsnet în dreptul ei sau abrevierea AMP, aceasta se va încărca instant. E ca și cum respectiva știre era deja acolo încărcată și vă aștepta. Totul gravitează în jurul memoriei cache a Google care salvează în timp real o mare parte din conținutul care se publică online.

Încă de la început, exista însă o problemă cu AMP. Pentru că pagina web accesată era de fapt descărcată din cache-ul Google, link-ul original nu mai era foarte evident și, cu siguranță, nu figura în bara de adresă. Dacă ați fi încercat să partajați acea știre, persoana de la capătul firului ar fi văzut un link de Google.com, în loc de Playtech.ro, de exemplu. Cea mai neplăcută particularitate a acelui sistem era că, în mod gratuit, făceați reclamă la Google, în loc să ajutați creatorii de conținut cu vizualizări.

Soluția la problemă va fi implementată în următoarea perioadă prin implementarea unei bare suplimentare de adresă. Noul sistem este reprodus foarte bine în imaginea de mai jos. Practic, veți avea un buton suplimentar prin care puteți partaja linkul original către un articol. Cu un tap prelungit pe respectivul buton, veți apela opțiunile native de partajare ale sistemului de operare.

Singura problemă care mai rămâne ține de momentul în care veți putea profita de această funcție. Conform celor de la Google, procesul de propagare se va desfășura în etape. Utilizatorii aplicației Google de iOS ar trebui să o vadă în viitorul apropiat. Pe Android, procesorul s-ar putea să dureze câteva săptămâni, deoarece vor fi necesare mai multe actualizări pentru ca funcția să fie introdusă nativ la nivelul întregii platforme.

google amp

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: