30 ian. 2017 | 12:58

Google le oferă ajutor celor afectați de ordinul dat de Donald Trump, cu privire la imigrație

ACTUALITATE
Google le oferă ajutor celor afectați de ordinul dat de Donald Trump, cu privire la imigrație

Google a lansat o campanie de criză importantă, pentru a-i ajuta pe cei ce nu pot intra în SUA pe fondul ordinului administrației Trump, arată stiridinlume.ro.

Google a anunțat că va aloca patru milioane de dolari pentru susținerea persoanelor afectate de ordinul președintelui Trump. Informațiile cu privire la decizia companiei față de controversatul ordin au fost făcute de directorul general al companiei, Sundar Pichai. De asemenea, co-fondatorul Sergey Brin a luat parte la un protest pe aeroportul internaţional din San Francisco.

Din cele patru milioane de dolari, două milioane de dolari vor fi oferite de Google şi până la două milioane de dolari vor proveni din donaţii ale angajaților companiei. Banii vor fi donați către American Civil Liberties Union, Immigrant Legal Resource Center, International Rescue Committee şi agenției pentru refugiați a ONU (UNHCR).

Pichai afirmă că ordinul republicanului Trump, ce interzice acesul în SUA al imigranților din șapte state majoritar musulmane, afectează 187 de angajați ai Google. ”Suntem îngrijoraţi de impactul acestui ordin şi al oricăror propuneri care ar putea impune restricții angajaților și familiilor lor, sau care pot crea bariere de a aduce talente în Statele Unite. Vom continua să ne expunem punctul de vedere în aceste probleme liderilor de la Washington şi în alte părți”, arată Pichai într-un comunicat.

Google nu este singura companie din domeniu tehnologiei ce are o poziție fermă împotriva ordinului lui Trump. Facebook, Apple și Uber și-au exprimat la rândul lor îngrijorarea. Directorii Tesla Motors, Netflix şi Airbnb au denunțat politica anti-imigrație a lui Trump, iar Airbnb a anunțat, că le va oferi cazare gratuită persoanelor afectate de măsurile președintelui.