Cum salvezi linkuri în contul Google pentru a le accesa de oriunde

Cum salvezi linkuri în contul Google pentru a le accesa de oriunde

Pentru a accesa niște pagini web de oriunde, indiferent de browser, ar fi bine să știi cum salvezi linkuri în contul Google.

De mai bine de un an, cei de la Facebook facilitează salvarea de postări interesante, linkuri de internet sau clipuri video printr-un buton intitulat sugestiv Save. Respectivul buton, pe care îl găsești în colțul din dreapta sus al fiecărei postări pe Facebook, face o treabă foarte bună. Mai ales în situația în care vezi un videoclip interesant postat de cineva și nu ai timp să-l vezi atunci, ar fi ideal să-l salvezi pentru accesare ulterioară din orice browser sau din aplicația de mobil omonimă. Sistemul companiei fondate de Mark Zuckerberg este atât de bine pus la punct, încât se reflectă și într-un bookmarklet simplu prin care poți salva orice pagină web de oriunde. Nici măcar nu trebuie să fi apărut vreodată pe Facebook.

Deși gigantul din Mountain View are unele dintre cele mai eficiente servicii online create vreodată, sistemul prin care să salvezi pagini web în contul tău Google nu era foarte facil până de curând. Singura opțiune ar fi fost să folosești exclusiv Chrome pe PC, Mac și mobil cu același nume de utilizator și parolă pentru a-ți sincroniza toate semnele de carte între gadgeturi. Soluția pe care o voi detalia mai jos este însă una mai bună, deoarece implică salvarea lor pe o pagină web pe care o poți vedea de oriunde, oricând, folosind orice browser.

Dacă vrei să știi cum salvezi linkuri în contul Google, primul pas implică instalarea unei extensii în Chrome. Aceasta este intitulată Save to Google și poate fi instalată gratuit din Chrome WebStore. Imediat după instalare vei vedea o icoană suplimentară în colțul din dreapta sus. Pentru ca extensia să funcționeze și să realizeze conexiunea cu serverele Google, este necesar să fii autentificat în Chrome cu adresa de mail și parola ta de Gmail. Procesul de autentificare se realizează din meniul principal al Chrome prin cele trei puncte din colțul din dreapta sus al browserului. În cadrul extensiei efective, nu vei vedea nicăieri o referință către contul Google din spate, dar ea există.

După instalarea extensiei, rămâne salvarea efectivă a linkurilor. Procesul de salvare implică un singur click în colțul din dreapta sus al Chrome pe steluța albă într-un cerc galben, la fel ca în imaginea de mai sus. Imediat vei avea posibilitatea să alegi una dintre pozele de pe pagina web pe care o ai în prim plan ca referință, pentru a identifica mai ușor pe viitor adresa salvată. Nu poți să tastezi un nume de la tastatură pentru acea pagină, dar ai beneficiul de a introduce unul sau mai multe taguri cu același scop.

Pentru a vedea ce ați salvat, tot în aceeași fereastră există un buton în colțul din dreapta jos marcat View Saves. Revenind însă la titlul articolului, pentru a accesa de oriunde linkurile salvate prin pașii detaliați mai sus, folosiți acest link Google de pe orice echipament  conectat la internet folosind orice browser – google.com/save/me.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI