Google promite să te streseze cu clipuri care pornesc automat în căutări

Google promite să te streseze cu clipuri care pornesc automat în căutări

Dacă îți aduci aminte cât te-au stresat clipurile care se redau singure pe Facebook, sigur te vor stresa și mai mult într-o pagină de căutare Google.

Google experimentează deseori funcții noi pe un număr limitat de utilizatori. Aceasta este o formă de test înainte ca actualizările să fie propagate către utilizatorii serviciului de pe întregul mapamond. Din păcate, nu toate noutățile reprezintă o veste bună pentru amatorii de Google. Cel mai recent astfel de exemplu negativ constă în implementarea clipurilor care se redau singure în momentul în care cauți ceva de pe desktop.

Dacă noua funcție la care lucrează Google va fi implementată la nivel global, foarte mulți internauți vor fi foarte supărați. Pagina de căutare a Google a devenit oricum foarte aglomerată în ultimii ani, dar dacă vom avea parte și de clipuri care se redau singure, nu este exclus ca un număr important de persoane să migreze la alte motoare de căutare.

Mai multe publicații online importante au confirmat deja că în momentul în care cauți informații despre un film, o formație, un videoclip muzical și nu numai, în partea dreaptă vei vedea un clip ce începe automat redarea. Imediat după ce s-a încărcat întregul conținut de pe pagină, clipul cu pricina își dă automat play, la fel ca pe Facebook. Partea bună, dacă o putem considera așa, este că se inițiază în modul silențios și doar dacă interacționezi cu el printr-un click, începi să auzi și coloana sonoră. De asemenea, este de reținut că respectivele clipuri nu se redau în buclă, ci doar o singură dată.

Cel puțin momentan, clipurile care se redau singur au fost observate doar în varianta de desktopuri a motorului de căutare. Oficialii Google au confirmat deja că funcția respectivă nu este o greșeală, dar nu știm momentan dacă va rămâne activă pentru totdeauna.

Citește și: