Samsung Gear S3 poate să ajungă la autonomie de 40 de zile

Samsung Gear S3 poate să ajungă la autonomie de 40 de zile

Samsung Gear S3 este cel mai performant smartwatch din portofoliul Samsung și tocmai a beneficat de o actualizare importantă odată cu tranziția la Tizen 3.0.

Cel mai mare argument împotriva investiției într-un smartwatch are legătură cu autonomia. Indiferent cât mă încântă un Apple Watch, acesta este încă un dispozitiv pe care îl încarc în fiecare seară, la fel ca pe telefon. Există însă și situații în care te trezești la mijlocul zilei că nici măcar nu-ți mai poți folosi purtabilul pentru a-ți oferi ora exactă, deoarece s-a stins.

Cei de la Samsung s-ar putea să fi găsit o soluție pentru cei care au făcut investiția într-un ceas inteligent, dar se confruntă cu o situație în care și-ar dori să-l folosească doar pentru a afla ora pe o perioadă îndelungată de timp. Au mai existat în trecut smartwatch-uri capabile doar să-ți arate ora dacă îți doreai, dar nici unul nu s-a apropiat de valoarea suprinzătoare de autonomie pe care o promit sud-coreenii printr-o simplă actualizare de firmware.

Samsung a lansat de curând un update pentru Gear S3. Noul firmware vine la pachet cu Tizen 3.0, cea mai recentă versiune a sistemului de operare in-house. Printre beneficiile promise de compania asiatică odată cu această actualizare se numără introducerea unui mod de utilizare care va extinde autonomia până la 40 de zile. Același Tizen 3.0 vine preinstalat pe Gear Sport.

Pentru a profita de cele 40 de zile departe de priză, trebuie să activezi modul ”Watch Only” (Doar ceas). Din acel moment, toate funcțiile inteligente ale ceasului Gear S3 vor fi dezactivate. Va rămâne doar opțiunea de ceas. Din păcate, nici măcar ceasul nu va fi afișat constant pe ecran. În schimb, vei fi nevoit să apeși o dată pe butonul de power pentru a afla ora exactă. La câteva momente după, ecranul se va stinge din nou. Cu alte cuvinte, beneficiul este relativ. Nu de alta, dar nu te poți uita la ceas cu o singură mână.

Pentru a activa modul ”Watch only” dacă ai un Gear S3, trebuie să intri în meniul de configurare Settings la secțiunea Battery Management.