Galaxy S9 vine mai devreme decât te așteptai, dar nu te va șoca

Galaxy S9 vine mai devreme decât te așteptai, dar nu te va șoca

Galaxy S9 este cel mai așteptat smartphone al anului viitor și, conform celor mai recente zvonuri, va fi lansat mai devreme decât în anii trecuți.

Când vine vorba de terminalele din seria Galaxy S, sud coreenii au creat o tradiție legată de momentul exact în care se lansează fiecare model nou. Anul viitor se pare că va fi excepția de la regulă. În loc să fie anunțat în primăvară, dispozitivul va fi dezvăluit în toată splendoarea sa la CES 2018, la începutul lunii ianuarie. Informația provine de la Evan Blass sau @evleaks, un internaut care a mai avut dreptate în trecut în foarte multe situații legate de lansări de smartphone-uri.

Din motive greu de înțeles, dacă afirmațiile lui Blass se dovedesc a fi adevărate, lansarea efectivă a aparatului se va desfășura după un al doilea eveniment în luna martie, la fel ca anul acesta. Deși la prima vedere procedura s-ar putea să nu fie una foarte logică, mecanismul adoptat de Samsung s-ar putea să faciliteze evitarea scurgerii de informații masive. Nu de alta, dar cele mai precise detalii despre un terminal nelansat ajung pe internet cu aproximativ 2-3 luni înainte de lansarea sa în magazine.

Trecând însă peste particularitățile de mai sus, dacă ne referim la terminalul efectiv, se pare că schimbările aduse comparativ cu S8 nu vor fi neapărat impresionante. Practic, Galaxy S9 va împărtăși o mare parte dintre trăsăturile de design ale smartphone-ului lansat în primăvara acestui an.

În continuare, vom vorbi de două variante de Galaxy S în 2018. Una va folosi un panou curbat de 5,8 inci, a doua va face saltul până la 6,2 inci în diagonală. Mufa de căști va rămâne în ecuație, iar spațiul de stocare va fi de 64GB expandabil prin carduri microSD. Partea de procesare va fi asigurată cel mai probabil de un nelansat Snapdragon 845 pe 10 nanometri. Un senzor de amprentă va în continuare amplasat pe spatele dispozitivului. Pentru prima oară, Galaxy S9+ s-ar putea să fie mai sprinten comparativ cu versiunea standard de S9 și va face poze mai bune. Va avea 6GB RAM în loc de 4GB și 2 camere principale ca la Note 8, în loc de una singură. Tot în 2018, oficialii sud coreeni vor detalia o versiune actualizată a dock-ului DeX care îți transformă telefonul în PC.

Citește și: