20 sept. 2017 | 16:36

Pe Facebook și WhatsApp circulă dezinformări despre furtuna din București

ACTUALITATE
Pe Facebook și WhatsApp circulă dezinformări despre furtuna din București

Televizoarele vuiesc despre furtuna din București, care se apropie cu pași repezi, dar au început să apară și mesaje de dezinformare.

Încă de dimineață, la știri ai văzut, cel mai probabil, materiale cu privire la o furtună din București, care ar putea fi la fel de puternică precum cea care a lovit vestul țării în weekend, și care a lăsat în urmă opt morți și mai bine de 150 de răniți. În București e cod galben, în vreme ce în câteva județe din exteriorul Carpaților de curbură este cod portocaliu.

mizez pe faptul că Gabriela Firea își face o grămadă de PR încercând să pară pregătită de furtună, spre deosebire de Robu, care părea că nu știe despre ce e vorba când a discutat despre furtună. Trecând peste asta, pe Facebook și pe WhatsApp au început să circule mesaje de dezinformare, care vor să ne arate că e vorba de ceva mult mai grav.

furtuna bucuresti dezinformare 2

Mesajul vine dintr-o sursă sigură, apropiată de Gabriela Firea, iar conform acesteia, situația va fi mult mai gravă decât ni se spune la televizor. Astfel, ar trebui să ne pregătim de un adevărat taifun în Capitală.

Deja lumea o ia razna cu furtuna, mai ales după toate știrile care au fost date astăzi la televizor și pe care le-am urmărit, așa că mesajul pe care îl vedem în imagine pare o picătură într-un ocean. Firea și televiziunile și-au făcut treaba mult mai bine, din câte se pare, decât mesajul care circulă acum pe internet. Pentru mai mult PR, primarul a declarat că responsabilul va fi tras la răspundere penală pentru răspândirea de informații false.