28 nov. 2017 | 08:06

Hoții au furat un Mercedes Benz în 60 de secunde fără să-l atingă

VIDEO ACTUALITATE

Tehnologia avansată ar trebui să transforme furtul de mașini într-o pasiune imposibilă, dar proprietarul unui Mercedes Benz a aflat că este exact invers.

Multe dintre mașinile moderne de top vin cu un nivel sporit de confort. Respectivul confort se reflectă și în particularități care nu sunt foarte sigure. Liste include posibilitatea deschiderii mașinii doar prin prisma faptului că ai cheia în preajma ei. Nici măcar ca să pornești mașina nu mai ai nevoie de o cheie fizică în contact. Este suficient doar ca un senzor să detecteze niște unde în preajmă care să-i confirme că există cheia originală la o distanță foarte mică de mașină sau în mașină.

Beneficiul unui astfel de mecanism este cât se poate de clar, dar nu se aștepta nimeni să nu existe o serie stufoasă de sisteme care să prevină abuzul respectivei funcții de către hoți. Din păcate, proprietarul unui Mercedes Benz de ultimă generație și-a dat seama din propria experiență cât de ușor le-a fost unor hoți să-i fure bolidul din fața casei. Nici măcar nu a fost nevoie ca hoții să-i atingă mașina, să-i spargă vreun geam sau să folosească alte mijloace agresive.

Conform clipului care poate fi vizonat mai sus, întregul furt s-a desfășurat în 60 de secunde în localitatea Midlands din Regatul Unit.  Hoții s-au apropiat de casa proprietarului cu o mașină, în locul în care a fost parcat Mercedesul. Unul dintre hoți s-a apropiat de ușa casei cu o cutie ce pare să fie o stație de releu pentru transmiterea semnalului. Aceasta preia semnalul cheii aflate dincolo de ușă. Al doilea hoț ține o cutie similară cu prima menită să preia respectivul semnal și să păcălească mașina că există cheia originală în apropiere. În doar câteva momente, procesul se încheie cu succes, iar hoții pleacă cu mașina.

Polția sfătuiește proprietarii unor astfel de mașini să folosească sistem suplimentare de blocare ale volanului. Acelea se pare că sunt mai eficiente decât cele mai noi tehnologii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele