Cum formatezi textul și inserezi fișiere în mail pe iPhone

Aplicația nativă de mail de pe iOS este una dintre cele mai utile și prietenoase. S-ar putea însă să nu știi cum formatezi textul și inserezi atașamente în Mail pe iPhone.

Unul dintre cele mai mari atuuri ale platformei iOS este derivat din cât de intuitiv este modul în care interacționezi cu sistemul de operare. Este surprinzător de simplu să sari dintr-o aplicație în altă și să găsești ce te interesează. Există însă o serie de opțiuni foarte utile pe care le treci foarte ușor cu vedere prin prisma faptului că nu se ascund în spatele unui buton. Din acest motiv, mulți utilizatori de iDevice-uri care utilizează un iPhone de 10 ani nu au știut niciodată că este posibil să formatezi textul unui email.

Dacă vrei să înveți cum formatezi textul și inserezi atașamente în Mail, primul gest pe care trebuie să-l faci este să inti în clientul de email de pe iPhone. Creează un mesaj nou apăsând în colțul din stânga jos și tastează câteva rânduri de text. Selectează un cuvânt sau câteva rânduri ținând apăsat pe un cuvânt din text și mișcând de cele două buline albastre de la margini.

Fă un tap pe selecție. Dintre opțiunile disponibile, pe lângă Copy sau Paste, apasă pe BIU.

Cum formatezi textul și inserezi atașamente în Mail pe iPhone

Imediat vei avea acces la un nou meniu și ține de tine ce vrei să obții. Aldin îți îngroașă selecția, Cursiv îți înclină textul, iar Subiliniat îți subliniază cuvântul sau paragraful selectat în prealabil.

Dacă ții apăsat câteva momente pe ecran în interiorul unui mail, din același meniu, dacă apeși pe vârful de săgeată de la capăt, poți insera o poză sau un clip video în mail din galera telefonului. Funcția de Inserare Atașament îți permite să atașezi și alte tipuri de documente, cu condiția să fie prezente în aplicația Files sau Fișiere de pe iOS. Ai până și opțiunea să desenezi ceva de la zero în interiorul unui Mail folosind degetul pe ecran, cu condiția să fi ales din meniul contextual opțiunea Inserați un desen.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: