Cum ștergi mailuri pe iPhone, în loc să le arhivezi [VIDEO]

Daci vrei să elimini un email de pe un iDevice, s-ar putea să vezi că este arhivat. Există însă o soluție dacă vrei să știi cum ștergi emailurile de pe iPhone.

Folosesc un iPhone încă de la prima variantă lansată în 2007 și majoritatea actualizărilor au fost benefice din punctul de vedere al funcționalității. Odată cu iOS 7 însă, în urmă cu câțiva ani, conturile de Gmail configurate pe un iDevice au venit la pachet cu o problemă. În funcție de fixația ta pentru curățenie sau securitate, respectivul detaliu s-ar putea să te fi frustrat mai mult sau mai puțin. Este vorba de procesul de ștergere al unui emal din Inbox.

În mod uzual, pentru a șterge un email din Mail pe iPhone faci un gest de swipe de la dreapta la stânga peste el și alege Șterge din meniu contextual. Dacă faci același gest pe un mesaj din Gmail, nu vei găsi Șterge, doar Arhivează. Optezi pentru Arhivează și devine o himeră totală ce s-a întâmplat cu emailul respectiv. Nu de alta, dar nu-l găsești în coșul de gunoi, dar nici în Inbox nu mai există. În funcție de cât de atent ești, s-ar putea să-l observi în Mail (Toate), un subdirector al Gmail diferit de Inbox.

Una peste alta, situația detaliată mai sus s-ar putea să te deranjeze. Ca urmare, ar fi ideal să înveți cum ștergi emailurile de pe iPhone. Procesul este relativ simplu și implică doar să navighezi un pic prin Settings sau Configurări. Daci ai un terminal cu iOS 10, te interesează secțiunea Mail din Configurări. Pe iOS 11, ai treabă cu Conturi și Parole. În ambele cazuri fă un tap pe adresa de email cu probleme, fie ea de Gmail sau altceva. Din nou, fă un tap pe adresa de email din partea de sus a noii ferestre. Apasă pe detalii în partea de jos și la secțiunea Mutați mesajele eliminate în:, alege Șterse, în loc de Cutia poștală Arhivă. Parametrii modificați se aplică în timp real și te poți întoarce în ecranul principal fără să fii nevoit să apeși pe Ok sau Aplică.

Alexandru Puiu
19:46 21.10.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video