Autentificarea Face ID de pe iPhone X nu e imbatabilă: gemenii confirmă

iPhone X vine la pachet cu o nouă soluție de autentificare biometrică, în defavoarea clasicului Touch ID care se baza pe amprente. Face ID se pare însă că nu este imbatabil.

În cadrul conferinței de lansare pentru iPhone X, oficialii Apple au insistat foarte mult pe nivelul de siguranță pe care ți-l conferă recunoașterea facială. Aparent, probabilitatea ca cineva să-ți fure telefonul și să-l poată debloca este de unu la un milion. Având însă în vedere clipul de mai sus, probabilitatea respectivă scade semnificativ în momentul în care doi gemeni încearcă să păcălească sistemul.

În teorie, recunoașterea facială ar trebui să fie imposibil de înșelat. Avem mai multe caracteristici unice pe față decât pe un singur deget. Acesta este și motivul pentru care mai multe companii au încercat să apeleze la scanere de iris sau scanere pentru întreaga fața ca metode de autentificare.

În cadrul primelor review-uri apărute online pentru iPhone X, nimeni nu a reușit să înșele Face ID. Nu poate fi păcălit cu poze al aceleeași persoane și nici de indivizi cu trăsături fiziologice similare sau aceeași etnie. Nimeni nu și-a pus însă problema gemenilor, până când cineva nu a creat clipul de mai sus.

Ideea acestui test a venit din partea redactorilor Mashable și, având în vedere rezultatele, a fost una foarte inspirată. Din primele exemple, a fost evident că Face ID nu poate să diferențieze între gemeni identici. Indiferent care au fost variațiile pe aceeași temă, nu a contat dacă unul dintre gemeni are sau nu ochelari pe față și a fost irelevant care dintre ei și-a înregistrat fizionomia în Configurări. În aces caz surprinzător de particular, Face ID nu este foarte sigur.

În condiții normale, testul de mai sus nu ar trebui să descurajeze persoanele care cochetează cu un iPhone X, dar este cu siguranță un aspect care merită avut în vedere, mai ales dacă ai un frate sau o soră geamănă.

Alexandru Puiu
07:45 01.11.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video