Au explodat și astea: jucăriile fidget spinner cu Bluetooth ”sar în aer”

Au explodat și astea: jucăriile fidget spinner cu Bluetooth ”sar în aer”

În mod absolut previzibil, tocmai au fost sesizate primele cazuri în care o jucările fidget spinner a explodat. Momentan este vorba de versiunile cu Bluetooth.

Se găsesc jucării fidget spinner pe toate drumurile. La bază, acest gadget anti-stres continuă să folosească un sistem mecanic pentru a-ți oferi o doză de divertisment în deplasare. Din păcate, în încercarea de a ieși în fața concurenței, mai mulți producători ai unor versiuni de fidget spinner au început să introducă în ecuație conectivitatea Bluetooth, un difuzor, LED-uri și multe alte artificii. Din momentul în care acele versiuni produse pe butuci în China au ajuns pe piață, a fost doar o chesiune de timp până să înceapă să explodeze.

Costurile de producție ale unui fidget spinner au fost și vor rămâne foarte mici din cauza naturii aparatului. Se pare însă că unii producătorii au încercat să micșoreze costurile dincolo de pragul decenței, acesta fiind și motivul pentru care mai multe jucării cu Bluetooth au explodat.

fidget spinner explodat

Conform celor de la Gizmodo, doar săptămâna aceasta, s-au înregistrat două situații în care un fidget spinner a luat foc. Primul a fost mediatizat în Michigan, iar al doilea în Alabama. Jucăriile cu pricina aveau Bluetooth și un mic difuzor pentru a reda conținut audio de pe telefon. Ambele au explodat când se aflau la încărcat, primul după 35 de minute, iar al doilea după 45 de minute la priză. Din fericire, tocmai pentru că nu se juca nimeni cu ele în acele momente, nu s-au înregistrat victime.

Situația celor două fidget spinnere a fost însă una destul de gravă. Nu de alta, dar au explodat și au ieșit flăcări, nu a fost doar o problemă de creștere a temperaturii și topirea plasticului din carcasă. Partea frustantă este că nici o victimă nu a reușit până la această oră să identifice producătorul din spatele unui fidget spinner exploziv. Pe cutie scrie doar ,,Made in China”, nu vine la pachet cu un încărcător și nu sunt incluse detalii clare vizavi de procesul de încărcare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: