28 mart. 2017 | 07:34

Neuralink ne va conecta creierele la computere

ACTUALITATE
Neuralink ne va conecta creierele la computere

Prin intermediul unei companii intitulate Neuralink, Elon Musk se pare că își dorește să ne conectăm creierele la computere și să ne actualizăm mai ușor cunoștințele.

Conform celor de la Wall Street Journal, cel mai nou proiect al lui Elon Musk ar putea fi și cel mai futurist. După ce a facut investiții semnificative în mașini electrice prin Tesla și călătorii spațiale prin Space X, popularul CEO se pare că își dedică o mare parte din timp companiei Neuralink.

Deși nu există nici o confirmare oficială pe marginea acestui subiect, o sursă apropiată de subiect a confirmat pentru WSJ faptul că Neuralink dezvoltă o interfață între creiere și computere. Respectiva conexiune ar facilita atât download-ul, cât și upload-ul de informații de la și către creier. În teorie, este vorba de mici implanturi în creier care s-ar putea să ne apropie de conceptul pe care l-am văzut în urmă cu mai bine de un deceniu în Matrix. La momentul respectiv, Neo a învățat Kung Fu în doar câteva minute, iar oamenii s-ar putea să dobândească abilități similare.

,,În viitor, probabil că vom vedea o legătură mai apropiată între inteligența biologică și inteligența digitală.” Aceasta a fost declarația făcută de Musk în urmă cu aproximativ o lună în Dubai. Momentan, problema pare să aibă legătura cu viteza interfeței folosite pentru ca un computer să comunice cu creierul uman. ,,Ține mai mult de lățimea de bandă, viteza conexiunii între creier și varianta ta digitală, mai ales output.” Cu alte cuvinte, e greu să creezi un canal de comunicații care să facă față volumului foarte mare de date transmis de către creier.

În orice caz, Neuralink pare să fie o companie adevărată, iar implicarea lui Elon Musk în acest proiect nu este deloc exagerată. Rămâne doar să vedem cât va mai dura până când o astfel de tehnologie să fie disponibilă la scară largă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele