Ecranul de la Pixel 2 XL refuză să accepte comenzi pe margini

Pixel 2 și Pixel 2 XL sunt două smartphone-uri foarte capabile. Din păcate, vin la pachet cu o serie stufoasă de probleme de fabricație.

Cele mai noi telefoane de la Google au ieșit foarte bine în teste. Cu excepția câtorva critici la adresa coloritului ecranului optimizat de Google, Pixel 2 și Pixel 2 XL imortalizează niște fotografii și clipuri video de foarte bună calitate. Mai mult decât atât, incorporează câteva funcții originale ce vor încânta mulți utilizatori. Nu trebuie neglijată nici particularitatea că, prin prisma faptului că sunt produse de Google, vor fi primele dispozitive din lume ce vor avea acces la cele mai noi versiuni de Android la scurt timp după lansare.

Din păcate pentru Google, cel puțin când vine vorba de Pixel 2 XL, telefonul are o serie de probleme de fabricație care au făcut valuri în online în ultimele săptămâni. Nici nu merită să insistăm pe faptul că unii utilizatori s-au trezit cu telefoane livrate fără sistemul de operare Android.

Cele mai recente rapoarte din comunitatea utilizatorilor de Pixel fac referire la o zonă din marginea ecranului de Pixel 2 XL care refuză să răspundă la comenzi. Dacă faci un gest de swipe de sus până jos pe respectiva margine, nu vei întâmpina nici un fel de probleme. Dacă te rezumi însă la un simplu tap, s-ar putea însă să vezi că nu se întâmplă nimic.

Deși situația este una foarte neplăcută pentru utilizatori, partea bună este că nu vorbim de un defect hardware.  Cei de la Google au lansat deja un comunicat pe marginea acestui subiect și au promis că situația se va remedia în viitorul apropiat printr-o actualizare de firmware. Nu au fost oferite detalii legate de momentul exact al lansării, dar ar trebui să nu mai dureze foarte mult. În cazul în care vrei să testezi și tu cât de bine îți răspunde touchscreen-ul la comenzi, poți realiza câteva teste cu Display Tester din Google Play.

Alexandru Puiu
18:00 13.11.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video