DiRT 4 va fi etalonul curselor de mașini virtuale în 2017

Nu am mai avut parte de un nou simulator de raliu de câțiva ani, dar DiRT 4 promite să potolească setea de curse a pasionaților în 2017.

Orice pasionat de curse s-a jucat în tinerețe unul sau mai multe dintre titlurile din seria Colin McRae Rally. Acelea au fost dezvoltate de Codemasters și aceleași studiouri ne impresionează de aproape un deceniu cu DiRT. Cel mai recent titlu din serie, DiRT 3 a fost lansat în 2011, deci ar fi fost cazul pentru o nouă variantă, una care să fie destinată și utilizatorilor de console next-gen.

În principiu, au existat speculații legate de un nou DiRT de câteva luni, dar prin intermediul trailerului de mai sus, noul titlu a fost confirmat. Acesta va fi lansat în curând pe PS4, Xbox One și PC. Venit pe urma DiRT Rally de acum un an, DiRT 4 promite să ducă autenticitatea curselor pe teren acctidentat cu o varietate foarte mare de autoturisme la un cu totul alt nivel.

În DiRT 4, pe lângă o serie stufoasă de noutăți, va fi introdusă o funcție intitulată Your Stage. Aceasta din urmă va facilita crearea de către jucători a unor trasee unice cu o varietate foarte mare de detalii inedite. În doar câteva minute îți poți face o hartă pe care doar tu să te joci fără să te pricepi la proiectare 3D. Este suficient doar să alegi mediul ambiant, câțiva parametri și să pornești generarea. Cum era de așteptat, fiecare traseu nou poate fi partajat cu prietenii.

Cu acest titlu, Codemasters a încercat să combine adrenalina și realismul curselor clasice de raliu cu nivelul sporit de distracție cu care ne-am obișnuit în seria DiRT. Pe lângă mașinile clasice de raliu, în DiRT 4 veți avea acces la curse cu camionete și buggies. Noul titlu va fi disponibil începând cu iunie 2017 pe platformele menționate mai sus, dar ne putem aștepta ca în următoarele luni să mai vedem alte câteva trailere.

Alexandru Puiu
10:00 29.01.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video