Site-ul Codemasters a fost spart

Site-ul Codemasters a fost spart

Codemasters

Nu stiu daca a dus cineva lipsa hackerilor la vreun nivel in ultimii ani, dar acum sunt din ce in ce mai activi. Am vazut ce s-a intamplat cu Sony, sau cu Nintendo. Ei bine, ultima reusita a unui  grup anonim de hackeri este spargerea site-ul Codemasters, un studio independent de jocuri care a creat in urma cu ceva ani saga Colin McRae Rally, iar mai recent seria Dirt sau Overlod.

Actiunea a avut loc pe 3 iunie, dupa spusele celor de la Codemasters, iar pagubele s-au materializat in zeci de mii de nume, adrese locative, adrese email, numere de telefon, biografii si chiar parole de autentificare furate. Chiar daca informatiile de plata precum numere de card sau pin-uri nu au fost furate, tinand cont de volumul incredibil de mare de informatie descarcat de pe serverele companiei, acesta este un confort minor.

Compania a trecut site-ul offline, desi nu se cunosc informatii despre faptasi.

Momentan, daca va intereseaza ce se intampla in portofoliul companiei, puteti accesa pagina de Facebook, catre care oricum sunteti redirectionat cand accesati site-ul oficial. Asadar, puteti da si un Like.

Pentru a oferi o doza minima de confort psihologic celor afectati de aceasta tragedie, toti utilizatorii site-ului vor primi email-uri cu scuze.


Sursa: Engadget

Citește și: