Cât de bine arată viitorul Dacia în Europa

Cât de bine arată viitorul Dacia în Europa

Dacia are o poziție din ce în ce mai bună pe piața auto din Europa, iar unul din oamenii cheie de la Renault, Marc Suss, a vorbit despre acest succes.

Mașinile Dacia sunt din ce în ce mai cunoscute în Europa, fiind o alegere destul de bună pentru cei care sunt în căutarea unui automobil din segmentul low-cost. Tocmai asta a adus un succes crescut brandului în ultimii ani, acesta devenind din ce în ce mai preferat de străini.

Marc Suss este unul din oamenii cheie de la Renault, fiind șeful departamentului Global Access Program încă din mai 2015. Acesta are în grijă linia de mașini low-cost pe care europenii le cunosc drept Dacia, iar ceilalți de pe mapamond le conduc cu sigla Renault. În plus, Suss a fost și Chief Vehicle Engineer în cadrul dezvoltării modelelor Sandero și Logan.

Într-un interviu acordat celor de la autonews.com, Marc Suss a declarat că vede un viitor strălucit pentru segmentul low-cost în Europa. Puterea de cumpărare stagnează, însă costul mașinilor continuă să crească. Tocmai de aceea, Suss crede că oamenii vor alege mașini mai ieftine, pentru a evita găurile în bugetul personal.

Acesta spune că cele șase modele actuale de mașini Dacia, Sandero, Logan, Logan MCV, Lodgy, Duster și Dokker, sunt suficiente pentru producător. Nu există intenții de lărgire a gamei și mai ales de intrare în segmente de nișă, pentru că există riscul de ieșire din segmentul low-cost.

Marc Suss a vorbit și despre lipsa concurenței la nivel european în ceea ce privește brandul Dacia. Acesta declară că previziunile arătau o concurență ceva mai agresivă în prezent. Totuși, nu e atât de ușor să creezi mașini ieftine și competitive în acest segment, iar acesta e încă unul din motivele pentru care Dacia are un succes atât de mare.

Recent, Marc Suss a anunțat că grupul preluat de Renault la sfârșitul anilor 90 pregătește un nou SUV în următorii ani. „Vom avea un SUV mai mare în familia Duster/Kaptur”, a declarat Suss cu mister.

De asemenea, oficialul Renault a anunțat că modele Sandero și Logan vor fi reînnoite peste mai puțin de doi ani. Surse neoficiale mai spun că ar putea fi dezvoltat și un SUV similar cu Renault Captur, derivat din actualul Sandero Stepway.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: