Cum transformi orice imagine în JPEG, inclusiv GIF, PNG, TIF sau BMP

Cum transformi orice imagine în JPEG, inclusiv GIF, PNG, TIF sau BMP

În funcție de domeniul de activitate în care activezi, sunt șanse foarte mari ca la un moment dat să fii nevoit să înveți cum tranformi orice imagine în JPEG.

Există incredibil de multe tipuri de fișiere cu care poți interacționa pe un PC. În mod surprinzător, cele mai multe dintre ele sunt formate de fotografii. PNG, JPG, TIFF, GIF, EPS, SVG, TGA, WBMP, WebP, BMP sau PSD sunt doar câteva exemple. În realitate, numărul lor este semnificativ mai mare. Problema conversiei apare în momentul în care interacționezi cu un anumit program sau plănuiești să faci ceva cu fișierul tău, iar formatul original este nerecunoscut. În plus, s-ar putea ca documentul cu pricina să fie suportat, dar dimensiunea sa să fie prea mari. Atunci, trebuie transformat pentru a câștiga niște spațiu, în speranța de a nu pierde din calitate.

În majoritatea situațiilor, s-ar putea să întâmpini o situație în care trebuie să știi cum transformi orice imaginea în JPEG. JPG sau JPEG este o extensie ce face referire la același tip de fișier. În ambele cazuri discutăm de un document de tip imagine versatil, cu o dimensiune redusă și o calitate foarte bună, proporțională cu rezoluția. Oriunde poți posta sau edita JPEG-uri, iar majoritatea camerelor foto profesionale și telefoanelor actuale generează același format de fișiere.

Rămâne doar să știi cum transformi orice imagine în JPEG. În acest scop, îți poți instala ca orice editor foto. Atât Microsoft Paint, cât și Adobe Photoshop integrează posibilitatea transformării unor documente. În același timp, există o serie de servicii online care îndeplinesc foarte bine scopul și nu contează formatul sursă. În cazul acestui tutorial, am apelat la online-convert.com/convert-to-jpg. Site-ul este surprinzător de ușor de folosit și suportă orice format de imagini, inclusiv GIF. În cazul GIF-urilor animate, acestea sunt transformate într-o arhivă cu JPEG-uri din fiecare cadru.

După ce ai intrat pe site, apasă pe Choose File pentru a-ți alege fișierul de interes din calculator. Opțional, ai putea introduce calea online către fișierul pe care ți-l dorești sau l-ai putea selecta din Dropbox sau Google Drive. Există o serie de parametrii opționali pe care îi poți ajusta, dacă vrei să redimensionezi poza în timpul conversiei, vrei să-i ajustezi rezoluția în DPI sau vrei să-i aplici un filtru – gray, monochrome, negate, Year 1980, Year 1900. La final, apasă pe Convert file și așteaptă câteva secunde până ți se oferă opțiunea de a-ți descărca fișierul JPEG în computer.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: