09 dec. 2017 | 19:43

Cum ștergi apeluri recente și adaugi contacte favorite pe iPhone

VIDEO VIDEO

Managementul de apeluri și contacte pe iPhone este destul de prietenos, dar s-ar putea să nu știi cum ștergi apeluri recente sau cum adaugi un contact la favorite.

iPhone-urile, prin natura lor, sunt dispozitive prietenoase. Întotdeauna am fost de părere că într-o săptămână pe iPhone, înveți de unul singur cât în trei săptămâni pe Android. Asta nu înseamnă că nu există și pe iDevice-uri mici chițibușuri care s-ar putea să-ți scape. Întotdeauna vor fi mici detalii pentru care îți vine să întrebi un prieten, în speranța că te va ajuta fără să facă vreo glumiță pe marginea faptului că ești neinformat.

Înteracțiunea cu interfața unui iPhone sau iPad gravitează în jurul swipe-urilor. Există multe operațiuni care se pot executa ținând apăsat câteva momente pe un buton sau apelând la 3D Touch. Cele mai multe însă sunt executate prin gesturi banale de ”ștergere” a ecranului. Această premisă se aplică și dacă vrei să știi cum ștergi apeluri recente sau persoane din lista de favorite. Să adaugi un contact nou la favorite, implică doar câteva tap-uri.

În primul rând, trebuie să intri pe Telefon, printr-un tap în colțul din stânga jos pe icoana de culoare verde. Fă un tap pe apeluri și, din acest moment, poți face un gest de swipe peste numerele de telefon sau numele din această listă. Pentru ca un contact să dispară din istoric, gestul de swipe trebuie să meargă din marginea din dreapta a ecranului până în marginea din stânga în linie dreaptă pe o persoană. Dacă vrei să ștergi mai multe contacte mai rapid, apasă pe Edit în dreapta sus și, imediat, apasă pe – (minus) în dreptul fiecărui contact. Apasă pe Ok dacă ai terminat sau pe Degajați (Clear) în stânga sus dacă vrei să golești întreaga listă de apeluri recente.

Tot cu un swipe peste numele unei persoane de la favorite o poți șterge din acea listă. Doar după ce ai apăsat pe Edit, poți șterge mai multe mai rapid sau, ținând degetul apăsat pe cele trei liniuțe din dreapta unui contact, îi poți schimba poziția în listă. Pentru a adăuga un contact nou la favorite, apăsă pe + în stânga sus, alege contactul dorit din contacte și forma de interacțiune. Practic, în momentul în care ai făcut un tap pe o persoană din Favorite poți iniția instat o conversație prin Facetime sau îi poți expedia un mesaj. Dacă are mai multe numere asociate, respectivul tap se poate reflecta într-un apel pe unul dintre ele.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele