Cum ștergi contactele de pe iPhone și elimini dublurile

Cum ștergi contactele de pe iPhone și elimini dublurile

E foarte ușor să ștergi un singur contacte din agendă, dar dacă vreți să știi cum ștergi contactele de pe iPhone în totalitate, procesul este un pic mai laborios.

În cazul în care vreți să ștergeți un singur contact din iPhone sau orice alt iDevice, este suficient să mergeți în lista voastră de contacte, să căutați persoana pe care vreți să o eliminați, să apăsați pe Edit în dreapta sus și în partea de jos a ecranului să optați pentru Ștergeți contactul.

Pentru a șterge toată agenda, există multe aplicații gratuite în AppStore, dar pentru acest tutorial am optat pentru una contra cost deoarece include mult mai multe funcții utile într-o singură interfață. Cu Cleaner Pro – 2.99$ în iTunes., vă puteți șterge toată agenda, puteți elimina duplicatele, puteți combina contactele cu nume similare și, nu îl ultimul rând, puteți face backup regulat la contacte și să vi-l trimiteți pe email. În principiu, utilitarul este perfect mai ales dacă refuzați să vă țineți contactele în iCloud, dar poate fi folosită în orice circumstanțe.

Cum ștergi contactele de pe iPhone în totalitate

După ce ați instalat Cleaner Pro, va trebui vă dați acordul ca aplicația să vă poate accesa contactele. Din prima fereastră, în partea de sus, accesați secțiunea All contacts. Faceți un click pe creionul din dreapta sus pentru a intra în modul editare contacte și apăsați pe bifa din același colț pe a le selecta pe toate. Pentru a finaliza procesul, apăsați pe coșul de gunoi din dreapta jos. Confirmați operațiunea.

Dacă vreți doar să ștergeți contactele duplicat, tot din ecranul principal al programului, alegeți Duplicate Contacts. Automat va apărea o listă cu contactele dublate selectate. Puteți debifa unele dintre ele dacă este cazul și le puteți șterge printr-un tap pe același coș de gunoi.

În cazul în care aveți contacte de mai multe ori în agendă cu nume similare sau identice și numere de telefon diferite, le puteți combina printr-un tap pe butonul merge din partea de jos a ecranului. Bifați contactele identificate corect de aplicație și apăsați pe Merge în partea de jos a ecranului.

Chiar dacă vrei să știi cum ștergi contactele de pe iPhone, ideal ar fi să începeți cu un backup, iar în partea de jos a Cleaner Pro aveți mai multe opțiuni pentru a vă salva întreaga agendă. Apăsați pe Backups, urmat de un tap pe Backup now și optați pentru expedierea lor prin email sau exportarea lor în altă aplicație, gen Dropbox de exemplu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: