Cum postezi o melodie MP3 pe YouTube în câteva secunde

Cum postezi o melodie MP3 pe YouTube în câteva secunde

În mod surprinzător, nu poți posta nativ un MP3 pe YouTube, dar există câteva soluții la care poți apela în acest scop pentru a-ți rezolva problema în câțiva pași.

Trecând peste clipuri amuzante, trailere la filme, show-uri de standup sau filme vechi care se găsesc pe YouTube, cei mai mulți folosesc serviciul celor de la Google pentru a asculta muzică. Foarte mulți artiși mai mult sau mai puțini populari își postează întregul album pe YouTube în ziua lansării, chiar și fără un video clip aferent. Ține doar de tine dacă profiți de acest fapt și descarci acele melodii pentru ale asculta offline.

Deși găsești cam orice pe YouTube, sunt mari șanse ca un artist mai obscur care te încântă pe tine să nu-și fi postat nici o melodie. În același timp, există posibilitatea ca tu să fie creat câteva piese și să-ți dorești să le postezi pe YouTube în MP3. Din păcate, dacă încerci să faci acest gest prin interfața YouTube, îți vei da seama că nativ este imposibil. Pe popularul serviciu de streaming nu poți posta decât clipuri video sau slideshow-uri de poze create direct online.

Cum urci un MP3 pe YouTube

Cum urci un MP3 pe YouTube cu TunesToTube

Dacă te pricepi un pic la editare video, ai putea să creezi un clip în Adobe Premiere sau orice alt editor video dintr-o poză și un MP3. Acel proces implică însă un pic de răbdare și nu se justifică, mai ales dacă vrei să urci online o singură melodie. După ce am cercetat un pic opțiunile disponibile online, am ajuns la concluzia că www.tunestotube.com este cea mai facilă opțiune pentru efectuarea acestui proces. Implică doar câțiva pași, iar dacă ai mai postat vreodată ceva pe YouTube, nu ai de ce să întâmpini vreo problemă.

După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, interfața este una destul de simplă, chiar dacă implică un volum semnificativ de text. Începi prin a te autentifica cu contul tău de Google pentru a permite site-ului TunesToTube să posteze pe YouTube clipul creat de tine. Merită avut în vedere că parola ta rămâne în siguranță la Google și nu ai de ce să ai emoții vizavi de efectuarea autentificării. Imediat după, vei avea câteva butoane la dispoziție.

Prin apăsarea butonului Upload Files, alegi din PC sau Mac melodia care te încântă și pe care ți-o dorești pe YouTube. Trebuie să ai în vedere că poți urca un MP3 pe YouTube cu o dimensiune maximă de 50MB. După alegerea melodiei, apeși din nou pe Upload Files și optezi pentru o poză statică ce va rămâne afișată pe ecran pe toată durata clipului. Dacă nu ai nici o poză, fundalul poate fi creat automat cu numele artistului și melodiei trecute de tine în descriere. Dacă optezi pentru această variantă, alege tipul de scris, dimensiunea și culoarea și apasă pe butonul verde Create Bakground Image un pic mai jos pe aceeași pagină.

Rămâne să introduci un titlu pentru clipul tău. Opțional, poți tasta câteva rânduri de descriere și poți atașa clipului cuvinte cheie pentru a fi mai ușor de găsit pe YouTube. Aceși pași sunt opționali. Din punctul meu de vedere, foarte importante sunt cele două butoane de culoare albastră marcate Live! și Private. În cazul în care vrei să ai doar tu acces la acel clip postat de tine, optează pentru bifarea opțiunii Private. În mod implicit, clipul va fi public.

La final, alegerea rezoluția clipului – Video Size 1920 x 1080, eventual schimbă categoria și fă un click pe I`m not a robot!. După ce ai apăsat pe butonul albastru marcat Create video, așteaptă câteva secunde, până la un minut, până când clipul tău va fi live pe YouTube. Rezultatul final va purta sigla serviciului tunestotube.com, dar nu știu dacă aceasta este neapărat o problemă. Ca să-ți faci o idee despre cum arată un astfel de clip, cel de mai jos a fost postat de mine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI