Cum modifici volumul în Chrome pentru fiecare tab

Cum modifici volumul în Chrome pentru fiecare tab

Dacă asculți foarte multe muzică online și te uiți la clipuri video, ar fi bine să știi cum modifici volumul în Chrome pentru fiecare tab.

În Windows sau pe Mac există un utilitar intitulat Volume Mixer. Acesta îți evidențiază aplicațiile care redau conținut audio și îți permite să ajustezi volumul diferențiat pentru fiecare dintre ele. Sistemul este cât se poate de prietenos și a existat din totdeauna. Din păcate, în cazul browserelor de internet formate din mai multe taburi, respectivul Volume Mixer ,,nu știe” decât să-ți afișeze volumul pentru Chrome sau Firefox. Nu te lasă să modifici volumul per tab.

Cei de la Google au implementat de ceva timp o soluție pentru tab-urile care încep să redea sunete când nu te aștepți. Dacă rulezi cea mai recentă variantă de Chrome și un tab te deranjează cu reclame audio, fă click dreapta pe numele său deasupra barei de adresă și, din meniul contextual, alege Mute Tab.

Dacă nu ai însă nevoie de o soluție radicală și vrei să ajustezi volumul diferențiat pentru fiecare tab din Chrome, cea mai bună soluție este o extensie dedicată intitulată Volume Master. În momentul în care te-ai decis că vrei să știi cum modifici volumul în Chrome pentru fiecare tab, primul pas este să instalezi extensia de mai sus folosind acest link de Chrome WebStore. Nu trebuie decât să apeși pe Add to Chrome și, în câteva momente, vei avea un buton suplimentar în colțul din dreapta sus al browserului cu trei semicercuri albastre, la fel ca în captura de ecran de mai sus.

Respectivul buton funcționează diferențiat pentru fiecare tab în parte. Faci un click pe el și, într-un tab, poți avea volumul la 60%, în timp ce altul stă la 10%. În plus, printr-un click pe icoana Volume Mater poți vedea iemdiat care taburi redau muzică la un moment dat. După ce ai modificat volumul unui tab cu Volume Master, o icoană albastră de notificare va rămâne asociată tab-ului până l-ai închis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: