O nouă extensie te scapă de clipurile care rulează singure pe Facebook

O nouă extensie te scapă de clipurile care rulează singure pe Facebook

Tot mai multe site-uri încep să ruleze automat clipuri video, dar în centrul atenției se află Facebook. Din fericire, există o soluție rapidă de prevenire.

Cei de la Facebook fac eforturi din ce în ce mai agresive pentru a vă atrage atenția cât de importante sunt clipurile video de pe platformă. Pe lângă promovarea agresivă a fluxurilor video live, compania a început redarea automată a clipurilor cu sunet. În teorie, cum era de așteptat, există și posibilitatea dezactivării acelei funcții direct din Facebook, dar dacă nu vreți să navigați prea mult prin meniuri, există o soluție mai simplă.

În mod surprinzător, oficialii companiei americane au insistat destul de mult pe faptul că utilizatorii sunt încântați de noile măsuri pentru promovarea clipurilor. Dacă nu sunteți însă de aceeași părere și navigați destul de mult pe Facebook folosind un laptop sau desktop, cel mai bine ar fi să vă instalați o extensie care va veni la pachet cu un volum semnificativ de pace și liniște. Intiulată sugestiv Disable HTML5 Autoplay, aceasta dezactivează rularea automată a tuturor clipurilor în format HTML5 pe care le întâlniți online.

Clipurile nu vor dispărea de pe Facebook și nici de pe alte site-uri care folosesc același format. În schimb, va rămâne la latitutdinea utilizatorului dacă dorește sau nu să le ruleze. Nu este necesar decât un click suplimentar de declanșare a procesului de redare. Soluția este cât se poate de prietenoasă și este disponibilă deja pentru Chrome și Opera, cu promisiunea că va ajunge în curând și pe Firefox.

În definitiv, dacă petreceți foarte mult timp online și aveți o problemă cu clipurile de pe diverse site-uri care se redau singure, cel mai bine ar fi să instalați Disable HTML5 Autplay din Chrome Web Store și Opera Add-Ons. Extensia începe să-și facă treaba în mod automat din momentul instalării.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: