Cum îți schimbi numele pe Facebook de pe mobil sau adaugi o poreclă [VIDEO]

Sunt câteva situații în care ar fi bine să știi cum îți schimbi numele pe Facebook, mai ales după ce te-ai căsătorit sau când te-ai decis să-ți adaugi o poreclă.

Cel mai important aspect al contului tău de Facebook și primul element de identificare este numele pe care îl folosești pe rețeaua socială. În urmă cu câțiva ani, cei de la Facebook au devenit foarte agesivi în a obliga utilizatorii să-și folosească numele reale pe platformă. Respectiva restricție este valabilă în continuare. Între timp, ai câștigat însă opțiunea de a atașa numelui tău referințe suplimentare. Lista include numele cu care te-ai născut, o poreclă, un grad militar precum Locotent sau un titlu universitar – Doctor. Depinde de tine ce detalii vrei să asociezi contului și dacă le consideri relevante pentru a face viața mai ușoară celor care vrei să te găsească.

Deși nu este greu să afli cum îți schimbi numele pe Facebook, există câteva limitări pe care trebuie să le ai în vedere. Nu ai voie să folosești $imboluri, num3r3, elemente de punctuație, caractere care se repetă sau capitalizare CiuDatĂ, atunci când îți scrii numele pe Facebook. Cuvintele ofensatoare sau combinațiile de caractere din mai multe limbi precum rusă, mandarină sau coreeană sunt de asemenea interzise. Cu alte cuvinte, nu trebuie să încerci să fii amuzant sau foarte creativ în procesul schimbării numelui.

Pentru a-ți schimba numele pe Facebook intră în aplicația de mobil omonimă în meniul principal folosind cele trei linuțe, în dreapta sus pe Android sau dreapta jos pe iOS. Dintre opțiunile disponibile, alege Settings și Account Settings dacă ai interfața în Engleză sau Setările Contului dacă o ai în română. În noua pagină de meniu, te interesează primul buton – General. Fă un tap pe numele tău și tastează un nou nume sau prenume. Opțional, poți accesa meniul din partea de sus de pe această pagină cu Alt nume. Acolo poți introduce un titlu, o poreclă sau un nume de botez. La final, apasă pe butonul salvează de culoare albastră pentru a pune în aplicare modificările. Ca un mic detaliu, numele și prenumele tău nu pot fi schimbate mai des de 60 de zile.

Alexandru Puiu
15:30 03.05.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video