Apple e cea mai sinceră companie în privința testelor de autonomie

Apple e cea mai sinceră companie în privința testelor de autonomie

Majoritatea laptopurilor recente au cifre mari de autonomie, dar se pare că doar cei de la Apple reușesc nu exagereze valorile reale obținute de portabile.

Sisteme portabile recente, pe lângă faptul că sunt mai subțiri și mai atrăgătoare, vin la pachet cu autonomii de invidiat. În timp ce în urmă cu 5 ani, majoritatea notebook-urilor aveau o durată de viață a bateriei între o oră și jumătate și trei ore, modelele recente pot ajunge fără probleme la 8 – 10 ore. Din păcate, de cele mai multe ori, există o discrepanță semnificativă între valorile promise de producători și cifrele obținute în review-uri obiective.

Pentru a asocia niște valori numerice precise diferenței dintre autonomiile reale măsurate și cele specificate de producători, cei de la Which? au făcut o serie de teste pe sistemele celor mai importante companii. Acestea au fost sintetizate în imaginea de mai jos și, după cum se vede, discrepanțele sunt aproape absurde. Indiferent dacă este vorba de Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo sau Toshiba, majoritatea au exagerat anduranța bateriilor sistemelor portabile pe care le comercializează.

,,Nu credem pur și simplu capacitățile specificate ale bateriilor: consumăm întreaga baterie de la început și până la sfârșit de câteva ori pe parcursul mai multor sarcini. Un test implică vizionarea de filme până când sistemul se închide, altul folosește navigarea continuă pe site-uri web folosind Wi-Fi.” Procedura de testare oficială este una destul de elaborată. La final, se calculează o medie obiectivă vizavi de performanța bateriei laptopurilor.

În urma testelor realizate de Which!, s-a ajuns la concluzia că MacBook-urile celor de la Apple au o autonomie chiar mai mare decât cea specificată. La polul opus, laptopurile Dell și HP oferă jumătate din autonomia trecută pe cutie. În mod evident, când vine vorba de durata de viață a bateriei la laptopuri, cifrele obținute variază teribil. Unele sarcini sunt mai solicitante decât altele, deci nu este exclus ca în anumite situații să vă apropiați un pic mai mult de valorile menționate de producător.

apple laptop-battery-life

Citește și:
Etichete: