18 mart. 2017 | 15:00

Cum forțezi redarea clipurilor de pe YouTube în modul ”teatru”

ACTUALITATE
Cum forțezi redarea clipurilor de pe YouTube în modul ”teatru”

Pentru situația în care petreci foarte mult timp online vizionând clipuri, ar fi bine să știi cum forțezi redarea clipurilor de pe YouTube în modul teatru.

Din totdeauna, fereastra de redare a clipurilor de pe YouTube nu a suferit modificări majore. Clipul începe să ruleze în partea dreaptă a ecranului, dedesubt sunt comentariile, iar în partea dreaptă ai o listă stufoasă de recomandări pentru a-ți alimenta viciul. Nimic nu este mai simplu decât să pornești un clip pe YouTube și să te trezești că au trecut câteva ore în care nu te-ai ridicat de pe scaun.

În urmă cu câțiva ani însă, cei de la YouTube au introdus Theather Mode sau modul teatru. Acesta din urmă mărește fereastra de redare și o forțează să ocupe toată partea de sus a ecranului, forțând mutarea recomandărilor dedesubt. În cazul în care petreci cea mai mare parte a timpului vizionând clipuri pe YouTube în modul fereastră, ar fi păcat să nu abuzezi de Theather Mode. Pentru situațiile în care vizionezi clipuri în modul ecran complet sau Full Screen, nu vei simți nici o diferență. Problema cu modul teatru și detaliul care te face să nu-l folosești foarte mult este că browserul nu ține minte că l-ai activat. Indiferent dacă ești autentificat pe YouTube sau nu, trebuie să apeși de fiecare dată pe butonul dreptunghiular din colțul din dreapta jos al barei de meniu din fereastra de redare.

Soluția mai simplă la această problemă vine sub forma unei extensii intitulată sugestiv Theather Mode for YouTube. Aceasta este disponibilă într-o formă sau alta pentru Chrome, Firefox sau Opera. Indiferent de browserul folosit, aceste extensii nu se reflectă într-un buton dedicat sau opțiuni de configurat. Pur și simplu, după instalarea lor, orice clip vei porni pe YouTube va fi afișat în modul teatru. În cazul în care te răzgândești și vrei să vezi clipurile ca înainte, poți șterge sau dezactiva extensiile cu pricina.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele