22 ian. 2017 | 10:30

Cum faci o captură de ecran pe Android și iPhone

TUTORIALE
Cum faci o captură de ecran pe Android și iPhone

Pentru a crea cele mai multe tutoriale dintre cele pe care le vedeți pe Playtech, este nevoie să știi cum faci o captură de ecran pe iPhone și Android.

Este imposibil să nu îți fi dorit vreodată să faci o captură de ecran. Conceptul de screenshot este vechi de câteva decenii și a fost întâlnit inițial pe PC-uri. Respectivele poze ale conținutului ecranului te ajută în foarte multe situații. Reprezintă cea mai rapidă cale de a imortaliza tot conținutul dintr-o pagină web care îți face probleme. Este o soluție simplă să arăți unui prieten firul unei discuții din Messenger, WhatsApp sau orice altă aplicație de chat. Nu în ultimul rând, dacă știi cum faci o captură de ecran pe iPhone sau Android, ești mult mai eficient în a realiza un tutorial. Pe sistemul o poză spune cât 1000 de cuvinte, ești mult mai eficient în a explica modul în care execuți o operațiune printr-o fotografie cu conținutul ecranului.

Pentru că ne referim la două clase de dispozitive diferite, le vom trata pe rând. Dacă vrei să faci o captură de ecran pe iPhone, pașii pe care trebuie să-i urmezi sunt foarte simpli și au rămas neschimbați de 10 ani, de la momentul lansării primului model de smartphone Apple. Nu contează ce iDevice ai în posesie, pentru a face o captură de ecran trebuie să apeși simultan, scurt, pe butoanele Home și Power. Home este butonul de pe lateral pe care îl folosești pentru a pune dispozitivul în standby. Power este butonul de la baza ecranului. În mai puțin de o secundă, ecranul va clipi similar cu un bliț, iar screenshot-ul va fi salvat în Poze, la secțiunea Capturi de ecran.

Pe Android, în funcție de modelul de terminal, procesul de a realiza o captură de ecran, s-ar putea să varieze. De cele mai multe ori însă, combinația la care trebuie să apelezi este aceeași. Cel mai probabil, pe un Android, este suficient să apeși simultan timp de câteva secunde pe butoanele de Power și volum în jos. Imediat, ecranul ar trebui să se lumineze pentru un moment, similar cu efectul unui bliț. Este important să ai grijă când inițiezi acest proces să sincronizezi apăsarea celor două butoane. Altfel, telefonul va intra in standby sau vei avea în captura de ecran imaginea care apare pe ecran la ajustarea volumului. Pe anumite terminale Samsung, inclusiv seria Galaxy S, pentru a imortaliza o captură de ecran trebuie să folosești butoanele Home și Power apăsate simultan, la fel ca pe Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele