Samsung Galaxy S8 va fi disponibil doar în versiune Edge

Samsung Galaxy S8 va fi disponibil doar în versiune Edge

Este rândul telefoanelor din seria Galaxy S să renunțe la ecranele standard și să facă pasul către cele curbate.

Anul acesta, Samsung Galaxy Note 7 a devenit primul telefon din istoria producătorului din Coreea de Sud care a fost lansat în mod exclusiv într-o versiune Edge. Din aproape orice punct de vedere, Note 7 a fost un dispozitiv de top, beneficiind, printre altele, de un ecran superb și oferind performanțe remarcabile. Dar din cauza problemelor legate de baterie, coreenii au fost nevoiți să cheme dispozitivele în fabrică, iar ulterior, în condițiile în care șirul exploziilor nu s-a încheiat, au oprit complet producția.

Din cauza eșecului reprezentat de Note 7, unii au sugerat faptul că Samsung ar putea lansa modelul Galaxy S8 mai devreme, însă informațiile respective au fost contrazise pe parcurs. Coreenii nu se grăbesc atunci când vine vorba de lansarea noului flagship, pentru a evita încă un dezastru similar celui din 2016. Acum, cei de la Phonearena citează surse din presa coreeană și menționează că noul S8 va fi disponibil doar în versiune Edge.

Cu toate acestea, telefonul va fi disponibil în continuare în două versiuni, cu ecrane mai mari decât cele întâlnite până acum. Mai exact, am putea avea de-a face cu un dispozitiv de 5,7 inci (la fel de mare ca Samsung Galaxy Note 7) și cu unul de 6,2 inci. Totuși, sunt șanse ca dimensiunile dispozitivelor să nu crească în mod considerabil, având în vedere faptul că Samsung Galaxy S8 ar putea avea margini extrem de mici.

Chiar și așa, nu toți analiștii sunt de părere că acest pas ar fi unul inspirat pentru Samsung. În opinia unora, cererea de telefoane cu display curbat nu este suficient de mare, iar marginile extrem de mici ale ecranului nu sunt la fel de utile în cazul unui telefon, precum în cazul unui televizor.

Samsung Galaxy S8 ar putea fi primul telefon cu 6GB RAM al Samsung. Partea de captură este vitală pentru un smartphone de top în această perioadă, iar terminalul ar putea avea o combinație între o cameră principală de 30 megapixeli cu stabilizare optică și o cameră de 9 megapixeli pentru selfie-uri. Spațiul de stocare va fi de minim 64GB, iar bateria va fi de 4200 mAh.

Etichete: