16 aug. 2017 | 11:15

Cum exporți conversațiile din WhatsApp și le trimiți prin email

TUTORIALE
Cum exporți conversațiile din WhatsApp și le trimiți prin email

Pentru a fi sigur că nu pierzi un dialog important desfășurat pe o perioadă mai lungă de timp, ar fi bine să știi cum exporți conversațiile din WhatsApp.

Baza de date a utilizatorilor de WhatsApp a depășit de mult timp 1,3 miliarde, iar aplicația continuă să atragă persoane noi. În plus, creatorii aplicației se ambiționează să integreze în mod regulat funcții noi și opțiuni utile care îți fac viața mai ușoară. Toate actualizările din lume nu te salvează însă de un dezastru în urma căruia ți-ai făcut telefonul țăndări sau ți-a fost furat. Din acest motiv, ar fi ideal să faci un backup regulat la toate datele de pe smartphone.

În altă ordine de idei însă, este bine să știi cum exporți conversațiile din WhatsApp în situația în care vrei să nu pierzi din greșeală niște discuții relevante. Astfel, vei avea într-o arhivă fiecare linie de dialog tastată vreodată și toate fotografiile sau clipurile care au fost pasate dintr-o parte în alta. Sistemul este cât se poate de prietenos, nu necesită instalarea unei aplicații suplimentare, iar fișierele rezultate pot fi deschise direct de pe un telefon, dacă nu ai un PC prin preajmă.

După cei ai învățat cum exporți conversațiile din WhatsApp, le poți pune lă pastrare pe email, în memoria computerului, în Dropbox, Google Drive, Mega sau orice alt serviciu de stocare în cloud. Nu trebuie decât să intri în WhatsApp și să faci un tap în lista de conversații pe numele persoanei care te interesează. Când ai liniile de dialog în fața ochilor, atinge din nou numele persoanei din partea de sus a ecranului. Brusc, vei ajunge într-un meniu nou cu o listă stufoasă de parametri personalizabili. De aici te interesează Export chat sau Export conv., în limba română.

Imediat ești întrebat dacă vrei să atașezi la arhivă conținutul media  – fotografiile și clipurile primite. Dacă ești limitat de spațiul disponibil, alege a doua variantă – Fără conținut media. Din acel punct, vei vedea opțiunile de partajare native sistemului de operare, iOS sau Android. Poți alege să expediezi arhiva printr-un Email sau să o urci într-un serviciu de cloud preferat de tine. Procesul durează câteva minute sau câteva momente în funcție de conexiunea ta la internet.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele